Wat vonden anderen...een kleine terugblik

De collectieve inkoop was in 2015 een groot succes. Lees hieronder de ervaringen van VNSG-leden die toen gebruik gemaakt hebben van deze aanbieding.


AfbeeldingFrans Metselaar (Nationale Nederlanden) was nog niet bekend met de Learning Hub, maar is razend enthousiast: “zoek je SAP kennis? Dan is de Learning Hub aan te raden. Alle informatie ligt op een plek”.


“Voorafgaand was ik nog niet bekend met de Learning Hub. Ik had er wel eens over gelezen, maar nog niet verder gekeken. Ik kende de mogelijkheden ook nog niet.

Enerzijds maak ik gebruik van de Learning Hub vanwege de kosten. Het is vrij goedkoop om zo aan je trainingen te komen. Anderzijds het tijdsaspect. Je kunt alles doen wanneer het jou uitkomt en alle trainingen zijn binnen handbereik.

Als je gebruik wilt maken van de Learning Hub vraagt dat wel zelfdiscipline. Zelf ben ik bezig met Solution Manager en de certificering ervan. In eerste instantie waren niet alle cursussen beschikbaar. Ik heb dit aangekaart en uiteindelijk zijn deze ook beschikbaar gesteld. Ik heb nog niet overal gebruik van gemaakt. Zo ben ik gewezen op de Learning Rooms. Dit zijn chatsessies waarin je je vragen kunt stellen en antwoord krijgt van een specialist. Learning Rooms zijn vergelijkbaar met SAP JAM.

De Learning Hub is toegankelijk. Er is veel informatie beschikbaar en de kwaliteit is goed. De vrij lage prijs zorgt ervoor dat ik toch cursussen kan doen om up-to-date te blijven. Daarnaast ben je niet zomaar je mensen een hele dag kwijt. Ik doe het in mijn eigen tijd.

Zoek je SAP kennis? Bij de Learning Hub ligt het op een plek. Ik doe de komende collectieve inkoop weer mee!”


AfbeeldingRudy Claassen maakt gebruik van de Learning Hub, omdat het flexibel is. Net zoals zijn werkzaamheden als ZZP’er: “Als ZZP’er is mijn kennis cruciaal. Overdag zit ik vaak bij klanten, dan heb ik weinig tijd. Via de Learning Hub volg ik trainingen wanneer het mij uitkomt”.

“De Learning Hub was bij mij al bekend, want ik heb er vorig jaar ook gebruik van gemaakt. Ik maak gebruik van de Learning Hub, omdat het flexibele SAP trainingen zijn wanneer het mij uitkomt. Als ZZP’er is mijn SAP kennis cruciaal. Overdag zit ik vaak bij klanten, dan heb ik weinig tijd. Maar als ik het rustig heb of eventueel in de avonduren kan ik toch een training via de Learning Hub volgen.

De ene training bestaat uit hand-outs en de andere bijvoorbeeld uit opnames van webinars. De hand-outs zijn pittig om door te komen, maar de presentaties en webinars zijn fijn. Momenteel ben ik bezig met de training SAP HANA Simple Finance. Ik heb het de laatste tijd druk gehad, maar ik heb toch al zo’n 30 tot 40 procent afgerond. De kwaliteit van de trainingen is goed en up-to-date. Het bevat recente informatie met nieuwe releases. Het is zeker geen oud trainingsmateriaal.

De kosten voor een training in Den Bosch zijn ook niet mals. Voor de prijs van een reguliere SAP training kun je gebruik maken van een heel scala van trainingen op het moment dat het jou uitkomt. Voor mij is dit erg belangrijk en ik verwacht dat ik de komende collectieve inkoop van de Learning Hub weer mee ga doen!”


Afbeelding‘Voor mij vervangt de Learning Hub niet een cursus in Den Bosch, het vult elkaar aan’ vertelt Harriet Hoogstede-Loef, Lead consultant CRM bij het Kadaster. ‘Al kan de User Interface van de Learning Hub beter’.

‘Toen ik de Learning Hub voor de eerste keer zag, vond ik het een mix van mogelijkheden. De Learning Hub is een makkelijke methode in plaats van een klassikale cursus. Je kunt het gebruiken op je eigen werkplek in je eigen tijd. Je bent niet afhankelijk wanneer er een cursus aangeboden wordt. Een fysieke cursus heeft ook zijn voordelen. Zo raak je in gesprek met andere cursisten en dat kan voor levendige discussies zorgen. Maar je moet er wel tijd voor vrijmaken.

Voor mij vervangt de Learning Hub niet een cursus in Den Bosch, het vult elkaar aan. Als je nog geen ervaring hebt is het goed om eerst een cursus te volgen. Daarna kun je je verdiepen door de Learning Hub. Dan heeft het toegevoegde waarde.

Ik heb de Learning Hub voornamelijk gebruikt voor specifieke stukjes en geen hele cursussen. Ik hoopte de ‘gaps’ in mijn kennis aan te vullen. Dat heb ik er ook uit kunnen halen! Je kunt teruggaan naar bepaalde scenario’s zonder dat je vast zit in een scherm.

Mijn verwachtingen zijn deels uitgekomen. De gebruiksvriendelijkheid van de Learning Hub viel tegen. Mijn weg vinden in de tool ging niet zo gemakkelijk als gehoopt. Je moet door veel stappen heen om bij een cursus uit te komen’.


AfbeeldingHenry Stuifzand werkt als Lead Development consultant bij Xtensional. Uit persoonlijke interesse wil hij meer leren over HANA. ‘Met de cursus ‘Getting startet with HANA’ van de Learning Hub is dat zeker gelukt!


‘Het concept Learning Hub was mij al bekend, want ik heb de trial versie geprobeerd. Het past perfect bij mij qua opleiding, want de Learning Hub is flexibel. Bij SAP in Den Bosch heb je te maken met vaste tijdslots. Dat lukt mij niet altijd. Ik zit vaak bij klanten. Dan kan ik niet zomaar vijf dagen vrijmaken, maar wel een dag of een halve dag. En de Learning Hub werkt ook prima op de IPad!

Ik heb gemerkt dat handboeken bij SAP trainingen in Den Bosch vaak leidend zijn voor een cursus. De handboeken in de Learning Hub zijn een op een overgenomen uit SAP cursussen. Het voordeel is dat je op je eigen temp het boek kunt doorwerken.

Over onderwerpen als Gateway, UI5, Fiori en HANA wilde ik meer leren. Ik ben geen HANA consultant, maar wel nieuwsgierig naar de basis. Met de cursus ‘SAP HANA Introduction’ van de Learning Hub is dat zeker gelukt!

De prijs via de VNSG is een leuke aanbieding. Met vier collega’s van Xtensional maken we er gebruik van. Voor de prijs van één SAP cursus heb je een heel jaar lang toegang tot alle cursussen. En de flexibiliteit is een groot voordeel! Ik denk dat ik dit jaar weer mee ga doen. Ik weet nog een aantal cursussen die ik wil volgen’.

 

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding

Meest gelezen

Het VNSG Magazine

Afbeelding

Het nieuwe VNSG Magazine staat online! 

VNSG Magazine verschijnt 4 keer per jaar.
Het is hét vakblad voor alle SAP-gebruikers
in Nederland en Vlaanderen.

September 2017

Bekijk de nieuwste updates van VNSG bloggers!

  • SAP Cloud Platform Workflow, de eerste ervaringen | Sander van der Wijngaart
  • Innoveren met analytics; voetballen met gevoel en feiten | Blog Rob van der Marck
  • Het naadje van de kous | Blog Frank Gubbels

VNSG blogs

Beïnvloedingsprogramma's

Als klant kun je invloed uitoefenen op SAP Development waardoor jouw software straks nog meer doet wat je wilt.

Lees meer over de mogelijkheden om SAP-oplossingen te verbeteren!

Beïnvloeding van SAP

Internationaal

De VNSG maakt sinds 2007 onderdeel uit van het SAP User Group Executive Network (SUGEN). SUGEN is opgericht om de informatie-uitwisseling en kennisdeling tussen SAP gebruikersgroepen te stimuleren en om de samenwerking met SAP op strategische onderwerpen te coördineren. Het is een netwerk van 21 gebruikersgroepen verdeeld over 6 continenten.

Internationaal