VNSG Magazine | Hét vakblad voor alle Nederlandstalige SAP Gebruikers!

Het VNSG Magazine verschijnt 4 keer per jaar en volgt de ontwikkelingen op SAP-gebied en bevat achtergrondverhalen, interviews, reportages, nieuwsberichten, Tips & Tricks en columns. Het is een blad van en voor SAP-gebruikers, waarin de praktische ervaringen voorop staan!

Deze editie van het VNSG Magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afbeelding

Analytics

AfbeeldingDe huidige ontwikkelingen in de business vragen om meer analyse van marktontwikkelingen, klantvraag en productieprocessen teneinde de concurrenten voor te blijven. Het is een kwestie van “do or die”. Mede om die reden zet SAP zwaar in op Analytics.

Mijn eigen ervaring is dat het verkrijgen/vergaren van juiste en volledige data een van de grootste uitdagingen is. Door de nieuwe technieken zijn de mogelijkheden vele malen groter, maar de vraag is of de bewerkte data de juiste kwaliteit heeft voor de ondersteuning van beslissingen.

De keuzes zijn uitgebreid, maar waar begin je nu? Dit antwoord zal ieder bedrijf zelf moeten ontdekken.

In deze uitgave van het VNSG Magazine is weer een aantal mooie artikelen opgenomen. Ervaringen van onze leden zijn weer opgetekend om met u te delen en mogelijk te helpen bij het maken van uw eigen roadmap. Veel leesplezier!

Pieter Fransen, bestuurslid VNSG

Maart 2017 | Analytics

Afbeelding

SAP Productstrategie voor Analytics

VNSG Magazine in gesprek over de nieuwste roadmap en over onder andere de positionering van het nieuwe BW/4HANA in het totaal van oplossingen voor Analytics. Lees het artikel >

Van Analytics naar superintelligentie

Afbeelding

“AGI is zo’n beetje de laatste serieuze uitvinding die de mens zal doen. Want als we eenmaal over een AGI beschikken, kan die alles voor ons doen wat gedaan moet worden.”  >>>

Paul Ostendorf

En meer...

Alliander maakt net duurzamer met data

“We krijgen steeds meer vragen die een Analytics-, een BI- én een Geo-component hebben. Met SAP Smart Data Streaming kunnen we de werelden van Enterprise, Geo Spatiale en Streaming Data met elkaar combineren, waardoor we rapportages, analyses en voorspellende modellen kunnen maken voor onze bedrijfsprocessen.”  - René Snijders, BI Manager bij Alliander.  >>>


Analytics verovert hoger onderwijs

SAP University Alliances is een wereldwijd programma met 3.100 onderwijsinstellingen in 106 landen. Doelstelling? Vormgeven van het hoger onderwijs met SAP-technologie en -software. Op 1 februari streek het circus neer op de HvA, waar vakgenoten elkaar konden treffen. Analytics voor managementrapportages bleek een heet hangijzer. “Hier moeten we iets mee. Big data analyseren en managementrapportages maken is een must. Studenten kunnen niet meer zonder.”  >>>

AfbeeldingKsenia Neumann, UCC: “Het is belangrijk voor studenten om on the edge of technology te zijn. Als ze straks in het bedrijfsleven werken, wordt van hen verwacht dat ze steeds sneller beslissingen nemen. Dat betekent: data kunnen analyseren.”

Een abonnement aanvragen?

Als je een account hebt op dit portaal, dan kun je via 'Mijn profiel' een abonnement aanvragen op het VNSG Magazine. Mijn profiel tref je aan in het inlogvenster rechtsboven, nadat je bent ingelogd. Op het tabje mijn abonnementen tref je de actie abonnement wijzigen aan.

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding

Tips & Tricks VNSG Magazine

Gebruikers hebben vaak behoefte aan ondersteuning bij het optimaal benutten van de mogelijkheden in hun SAP-oplossing. Daarom verzorgt een aantal bedrijven, speciaal voor u, handige Tips & Tricks, ieder met een eigen aandachtsgebied.

Tips & Tricks

BAM creëert meer grip op werkkapitaal

Spotlight | Afbeelding

Werkkapitaal is het levensbloed van bedrijven. Het Europese bouwconcern Koninklijke BAM Groep wilde meer controle  over de liquiditeit en zet daartoe SAP Design Studio in. Van bestuurskamer tot werkkeet krijgt iedereen nu heldere aanwijzingen over de gevolgen van zijn handelen voor de cashpositie.

“Wat vroeger aan de controllers werd gevraagd en waar ze toch wel een dag mee druk waren om dat in Excel aan te leveren, verschijnt nu met een druk op de knop elke dag bij mij op het scherm.”

Lees het artikel

Vorige edities VNSG Magazine

Bekijk ook de voorgaande edities van het VNSG Magazine op www.vnsgmagazine.nl