Mirjam van Kuijk, docent Fontys Eindhoven

Mirjam van Kuijk komt samen met haar collega Arno van Lumig naar het VNSG Congres. Zij zijn verantwoordelijk voor het lesprogramma SAP voor Fontys. Een bezoek aan het congres geeft haar nieuwe ideeën en energie voor het onderwijs.Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?

Ik ga al jaren naar het VNSG Congres, het is voor mij een vertrouwd iets. Ook dit jaar ga ik samen met mijn collega Arno van Lumig. We zijn twee ontwikkelaars voor het SAP lesmateriaal van Fontys. Ik kijk naar het congres vanuit het onderwijs. Ik denk dat het goed is voor docenten om het VNSG Congres te bezoeken, omdat er zo een gezamenlijk uitgangspunt voor het onderwijs met betrekking tot SAP ontstaat. Uiteindelijk willen we allemaal de studenten zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk.


Wat zijn je verwachtingen?

Ik vind de veranderingen aan het VNSG Congres een leuk initiatief, maar weet nog niet wat ik kan verwachten. Ik laat het op me afkomen en ik moet me er nog in verdiepen. Alle drie de dagen en onderwerpen vind ik interessant en sta ook positief tegenover de vernieuwing. Binnen het onderwijs heb je namelijk ook steeds meer met vernieuwing te maken. Vernieuwing is goed!

Arno en ik komen alle drie de dagen. We zijn geïnteresseerd in IoT, Big Data & Analytics en Financieel. Big Data & Analytics en Financieel wekt de interesse in het samenstellen van het lesprogramma en de verandering die we deze zomer gaan doorvoeren. We zijn geïnteresseerd in IoT omdat studenten zich nergens meer over verbazen. Zij willen informatie en hun studie ook via de Ipad of via de smartphone volgen. Een student staat nergens meer van te kijken.


Wat hoop je te leren?

Ik werk voor Fontys Financieel Management en we zijn momenteel erg met vernieuwing bezig. We proberen het onderwijs voor studenten zo goed mogelijk in aanraking te laten komen met de praktijk. Het is namelijk het werkterrein voor de studenten in de toekomst. Zo werken we momenteel met Partners of Education, hier zijn we altijd naar opzoek. Dit zijn bedrijven waarmee we lessen ontwikkelen. Daarnaast denken zij mee wat studenten nodig hebben om na hun studie een carrière te starten. Zoals de Design Thinking sessie die we samen met de VNSG organiseren. Op het congres hopen we niet alleen contacten op te doen voor het onderwijs. Deze zomer gaan we namelijk over naar SAP HANA en in de toekomst naar SAP S/4HANA. Vanaf augustus gaan we werken met Fiori, Screen Personas en hebben we nog een aantal nieuwe tools ter beschikking. Dit is voor ons een nieuwe wereld en hier hebben we informatie voor nodig. We hopen ook bedrijven te vinden die ons kunnen helpen.

Wat ik belangrijk vind is het netwerken en contacten leggen. Daarnaast doe je tijdens het VNSG Congres veel nieuwe kennis op. Je hoort van bedrijven waar zij accenten op leggen. Tijdens het VNSG Congres ben je onder de SAP mensen. Als ik onder deze mensen ben doe ik veel nieuwe ideeën op voor het onderwijs. Ik stik dan weer van de energie. Ook van collega’s hoor ik dat ik enthousiast terugkom met nieuwe ideeën die we kunnen toepassen. Als ik het VNSG Congres niet zou bezoeken, dan loop ik vast.

 

VNSG Congres | Bezoekers aan het woord

VNSG Congres 2015

Het VNSG Congres is volledig gericht op dé optimale ontmoeting. Met actuele kennis en ervaringen. En vooral met vakgenoten! Dankzij de slimme bundeling van onderwerpen kunt u gefocust aan de slag. Of u nu 1, 2 of 3 dagen komt, het VNSG Congres is een (netwerk)boost voor iedereen die met SAP werkt.

Dus kom op 13, 14 en/of 15 oktober naar de belangrijkste update voor de SAP NL community en registreer nu!