Harno van Dijk, Global Working Capital Analyst bij IFF

Harno van Dijk, Global Working Capital Analyst, werkt al ruim 13 jaar bij IFF Nederland in Tilburg. Voor de eerste keer neemt hij deel aan het VNSG Congres in oktober. Wat is de reden van zijn deelname en wat hoopt hij op het congres te leren? De VNSG vroeg het.

Afbeelding 


Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?

Ik zag het VNSG Congres via de algemene VNSG nieuwsbrief. Daarnaast kreeg ik van Lauret persoonlijke mails en heb me rechtstreeks geregistreerd. Puur de onderwerpen Big Data en Procurement wekken mijn interesse. Ik ben eigenlijk geen man van congressen; ik voel me er niet altijd thuis. Mensen gaan vaak naar congressen om te netwerken, daar heb ik geen behoefte aan. Ik probeer het eerst zelf uit te vogelen of maak gebruik van Internet. Maar een spreker werkt toch prettiger.

 

Wat zijn je verwachtingen?
Voor mij is het de eerste keer op het VNSG Congres, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Ik kom dan ook voor een specifiek onderwerp. Ik heb mezelf ingeschreven om meer te weten te komen over het analyseren van grote blokken data. In het onderwerp Procurement heb ik ook interesse. Ik hoop dat SAP mij meer kan vertellen over de oplossingen die zij momenteel aanbieden, zoals HANA. Ik verwacht ook dat SAP meer informatie verschaft over het SAP HANA platform.

 

Wat hoop je te leren?
Ik kom voor het onderwerp Big Data & Analytics. Van Big Data word ik nieuwsgierig, dat is namelijk mijn vakgebied. Op dit moment laat het wel eens te wensen over om grote blokken data bij IFF  ineens te bevatten. Ik hoop hier meer over te leren. Daarnaast wordt het voor het management van IFF steeds belangrijker om data gemakkelijk te analyseren. Het management wil grafieken zien en kunnen vergelijken om te kunnen monitoren. Inzicht krijgen in je interne processen, hoe kunnen we daar op inspringen?

 

De expertises IT en operaties die tijdens het VNSG Congres bij elkaar komen, is voor mij is de grootste toegevoegde waarde Dit is trouwens ook een van mijn verwachtingen. Ik denk, dat het VNSG Congres heel IT gedreven is. Bij het VNSG Congres komen disciplines bij elkaar. Een hoop kennis waar  iedereen wijzer van kan worden.


VNSG Congres | Bezoekers aan het woord

VNSG Congres 2015

Het VNSG Congres is volledig gericht op dé optimale ontmoeting. Met actuele kennis en ervaringen. En vooral met vakgenoten! Dankzij de slimme bundeling van onderwerpen kunt u gefocust aan de slag. Of u nu 1, 2 of 3 dagen komt, het VNSG Congres is een (netwerk)boost voor iedereen die met SAP werkt.

Dus kom op 13, 14 en/of 15 oktober naar de belangrijkste update voor de SAP NL community en registreer nu!