Hans Cremers, Solution Architect domein SAP bij NXP

Hans Cremers is Solution Architect bij NXP. Vanuit zijn rol is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. “Ik wil graag leren hoe klanten bepaalde zaken aanpakken, zoals Big Data, Services, Mobility en UX. Maar tegelijkertijd ook de ontwikkelingen, zowel van SAP als van partners”.

 

Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?
Ik bekijk altijd kort de nieuwsbrief en zo viel mijn oog op het VNSG Congres. In de agenda is sterk ingezet op de onderwerpen en de nieuwe aanpak. Dit trok mijn aandacht. Vanuit mijn rol is het belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Voor mij een directe aanleiding om naar het  VNSG Congres te komen.

Ik ken het oude congres niet, daar ben ik nooit geweest. Maar de nieuwe, gepresenteerde aanpak en de onderwerpen op de agenda spreken mij aan. Met de aanpak bedoel ik de best practice, waarbij je eerst generieke sessies volgt en daarna thema’s behandelt per dag. Het is handig voor mensen die niet  geïnteresseerd zijn in alle onderwerpen of geen drie dagen kunnen komen. Zo spreken de onderwerpen Big Data en User Experience mij aan dankzij deze thematische aanpak.

 

Wat zijn je verwachtingen?
In mijn rol als Solution Architect wil ik op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, zowel bij SAP als leverancier en bij andere klanten van SAP. SAP zal zelf een aantal dingen laten zien denk ik. Ik wil dan graag weten hoe SAP verder gaat met de dingen die wij hebben. Daarnaast wil ik bijvoorbeeld weten van ASML, Philips, Shell en Interpolis: hoe doen zij het? En wat zijn jullie  ervaringen daarmee? Dat is ook de netwerkkant waar ik behoefte aan heb. Ik kom ook naar het VNSG Congres, omdat daar bedrijven samenkomen die snel informatie delen.

De inhoud van zowel SAP als partners spreken mij aan. Wat doen partners met ontwikkelingen op SAP-gebied? Zij geven vaak een eigen draai aan die ontwikkelingen en zitten bij de echte klanten. Zo komen partners achter dingen die SAP niet bedoel had en delen dit op het congres. Maar ook, en met name, de ervaringen van andere deelnemende klanten.

 

Wat hoop je te leren?
Ik zou graag willen leren hoe andere klanten bepaalde zaken aanpakken, zoals Big Data, Services, Mobility en UX. Maar tegelijkertijd ook wat de ontwikkelingen zijn op deze gebieden, zowel van SAP als hun partners. Onderwerpen zoals Logistics, Big Data en User Experience hebben mijn aandacht. Dit heeft alles te maken met mijn rol als Solution Architect supply chain and manufacturing. Logistics is een gebied dat heel direct mijn functie raakt. De andere twee onderwerpen zijn meer generiek. Hoe werkt Big Data en wat kunnen we met User Experience?

Het is goed om deel te nemen aan het VNSG Congres. Je kunt ervaringen delen met andere SAP-gebruikers, inzicht krijgen in hoe anderen met dezelfde uitdagingen en problemen omgaan, om te zien hoe SAP nieuwe oplossingen heeft voor hedendaagse problemen, om te zien hoe verschillende partners van SAP kunnen helpen om de oplossingen beter te begrijpen en om meer invloed te hebben op SAP. Dit is wat ik zelf zoek en ik denk dat dit ook de reden is voor anderen.

 

VNSG Congres | Bezoekers aan het woord

VNSG Congres 2015

Het VNSG Congres is volledig gericht op dé optimale ontmoeting. Met actuele kennis en ervaringen. En vooral met vakgenoten! Dankzij de slimme bundeling van onderwerpen kunt u gefocust aan de slag. Of u nu 1, 2 of 3 dagen komt, het VNSG Congres is een (netwerk)boost voor iedereen die met SAP werkt.

Dus kom op 13, 14 en/of 15 oktober naar de belangrijkste update voor de SAP NL community en registreer nu!