Technologie & Integratie

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'Technologie & Integratie' worden verzorgd door:

Afbeelding

Ontwerp FIORI prototypes met SAP BUILD
Juni 2017
Ontwerp het meest gebruikersvriendelijke SAP FIORI scherm ooit. Realiseer ‘m vervolgens exact zoals het is bedacht. Met Design-Led Development, Design Thinking en SAP BUILD is het mogelijk om samen met je gebruikers het door hen gewenste FIORI scherm te ontwerpen, te ontwikkelen en in productie te brengen. En dat zonder een verschil tussen het ontwerp en de gerealiseerde applicatie.
Lees meer

HANADB voor iedereen bereikbaar
Maart 2017
Tijdens de SAP TechEd 2016 in Barcelona heeft SAP HANA Express aangekondigd. Deze gratis on-premise HANA versie is een volwaardig HANA platform, met een beperkt aantal restricties, die zonder licentiekosten productief mag worden ingezet.  In deze tip zullen we de restricties bespreken en aangeven hoe je een quick-start kan maken met dit platform.
Lees verder

SAP Application Interface Framework
December 2016
Er zijn veel manieren om te interfacen met een SAP systeem, zoals bijvoorbeeld via idocs, proxies, RFC’s, Bdocs of webservices. Het beheer van dergelijke interfaces heeft een behoorlijk technisch karakter en is minder geschikt voor de business user. Met behulp van de SAP add-on Application Interface Framework (AIF) kan de functionele kant van het beheer van interfaces bij de eindgebruiker worden belegd in plaats van bij uw SAP beheer organisatie.
Lees verder

Fiori Overview Pages
September 2016
Eind 2015 heeft SAP de Firori Overview Pages geïntroduceerd. In de Fiori Launchpad is dit een nieuwe manier om grote hoeveelheden data visueel weer te geven en nieuwe manier om acties uit te voeren en applicaties te starten. In deze tip een korte introductie van Overview Pages.
Lees verder 

Waarom zijn de meeste Fiori applicaties alleen op HANA beschikbaar?
maart 2016
Behalve het beperkte aantal Fiori Apps dat voor de SAP ECC omgeving beschikbaar is zijn er steeds meer en meer Fiori Apps beschikbaar voor HANA. Denk hierbij aan Fiori Analytic Apps, Fiori Factsheet Apps en S/4HANA Fiori Apps. Maar waarom zijn deze alleen beschikbaar op HANA? Belangrijkste reden hiervoor is dat ze gebruik maken van engines en datamodellen die alleen beschikbaar zijn op het HANA platform. Na 25 jaar SAP Business Suite en bijbehorende datamodellen, die in de loop der tijd aan de nodige aanpassingen onderhevig waren vond SAP het tijd om hier de tekentafel weer op te zoeken. Voor meer achtergrond over het hoe en waarom lees je meer op de website van de VNSG.
Lees verder

Hoe kan ik SAP Fiori Applicaties ontsluiten?
december 2015
SAP Fiori Applicaties kunnen op verschillende manieren worden ontsloten. Een belangrijke vraag is voor welke doelgroep wil je de applicaties ontsluiten.  En op welke manier dan? Je hebt dus veel keuzes te maken met ieder hun eigen voor- en nadelen. Lees verder wat soepeltjes gaat en wat een uitdaging is.
Lees verder

SAP Cloud Connector 2.0
september 2015
De SAP Cloud Connector 2.0 maakt SAPUI5 ontwikkeling via de WEB-IDE mogelijk met data uit je eigen backend systeem. Vele van ons willen wel eens spelen met de WEB-IDE in de could via het SAP Trial Hana Cloud Platform (account.hanatrial.ondemand.com). Maar we zouden het fijn vinden als we data uit ons eigen systeem kunnen gebruiken. Hiervoor is de SAP Cloud Connector 2.0, hiermee kun je je eigen ABAP/Gateway systeem beschikbaar maken voor de WEB-IDE zonder dat je hiervoor je eigen systeem beschikbaar hoeft te maken voor de buitenwereld. Deze tip gaat over het installeren en configuren van de SAP Cloud Connector 2.0.
Lees verder

MS-Office documenten via SAP PI
juni 2015
Met het SAP Process Integration systeem kun je op vele manieren je integratie regelen. Bijvoorbeeld MS-Office documenten. deze kunnen al in de adapter worden “ontleed” naar verschillende XML-documenten. Helaas zijn dit allemaal losse attachments in de payload voor SAP PI. Hierbij een manier om deze attachments tot één payload te maken voor verder verwerking in SAP PI.
Lees verder

Grip op uw data
maart 2015
Informatie uit SAP systemen wordt steeds vaker ontsloten via verschillende kanalen. Een koppeling van uw SAP systeem met BW, CRM, Solution Manager of SAP PI, dat is inmiddels gemeengoed. Informatie uit de SAP backend inzien of wijzigen vanuit een cloud toepassing, een Fiori app of SAP UI5 website, het is allemaal mogelijk. Maar hoe houdt u controle over uw data en zorgt u ervoor dat niet te veel informatie inzichtelijk wordt?
Lees verder

ABAP - Excel integratie via OPEN XML API
december 2014
Excel sheets vormen een algemeen middel om data in SAP systemen te krijgen, of er uit te rapporteren. Al lang biedt SAP mogelijkhedenheden om met OLE vanuit SAP te communiceren met MS-Office. In de SCN community zijn ABAP2XLSX en XLSX2ABAP libraries gepubliceerd. In de laatste releases van SAP zit echter standaard een API om te integreren met Excel, Word en Powerpoint. In deze tip een korte introductie.
Lees verder

Roadmap to happy NWBC’ing
september 2014
Het inzetten van de NWBC als SAP applicatie client begint nu een beetje storm te lopen. Echter versies en patches lijken over elkaar heen te buitelen, er zijn verbanden met de UI2 add-on, meerdere opties voor Single Sign On. In deze NL4B tip leest u wat u tenminste moet weten als u met de NWBC aan slag wil, wat zijn mogelijke keuzes, en wat zijn eventuele consequenties.
Lees verder

SAP Theme Designer
juni 2014
Het aanpassen van de style van een web applicatie is altijd een helse klus geweest met SAP. Maar SAP is nu gekomen met de SAP Theme Designer, deze maakt het mogelijk om op een eenvoudigere manier de css files te bewerken die kunnen worden gebruikt door verschillende UI technologieën zoals de SAP NetWeaver Business Client, WebDynpro ABAP en de Floorplan manager en SAPUI5 of SAP Fiori apps. In deze NL4B-tip laten we de basis van het gebruik van de SAP Theme Designer zien.
Lees verder

OpenUI5, eigen Fiori apps in een non-SAP omgeving
maart 2014
OpenUI5 is de open ‘variant’ van SAPUI5 waarmee flitsende browsertoepassingen kunnen worden gemaakt, ook voor niet-SAP systemen als gegevensbron. In deze NL4B-tip laten we voor een keer de SAP-systemen met rust en kijken we hoe we OpenUI5 in de praktijk kunnen toepassen.
Lees verder

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding