Procesintegratie

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'Procesintegratie' worden verzorgd door:

Afbeelding


Vereenvoudig het SAP landschap voor het gebruik van http(s) verkeer
december 2015
Door SAP webdispatcher op de juiste manier in te zetten, kunt uw SAP landschap vereenvoudigen. Daarnaast maakt u uw landschap stabieler en bovendien veiliger voor het gebruik van http(s) verkeer.
Lees verder

ABAP en Java onder één dak
september 2015
Sinds de introductie van de Advanced Adapter Engine (AAE) in SAP PI 7.1 EHP1, is het mogelijk om JAVA-Only configuratie objecten parallel naast de traditionele dual-stack (ABAP/JAVA) objecten te laten draaien. Dankzij Integrated Configuration (ICO) objecten is het niet meer nodig om verschillende configuratie objecten in de Integration builder te creëren en te onderhouden. De configuratie van integratie scenario’s wordt daarmee gesimplificeerd. Wanneer je met ICO’s aan de slag gaat, worden de verschillende configuratie objecten (sender/receiver agreement, receiver/interface determination, enz..) die vroeger apart moesten worden geconfigureerd, tot één enkele ICO teruggebracht. Dat levert onder andere lagere PI ontwikkelkosten door minder complexe configuratie en simplificering van het beheer van interfaces.
Lees verder

REST Adapter in SAP PI/PO voor het ondersteunen van REST Webservices
juni 2015
Eindelijk! SAP heeft officieel de REST Adapter voor SAP Process Integration PI en SAP Process Orchestration PO vrijgegeven. Deze is beschikbaar vanaf SAP NetWeaver 7.3 EHP1 SP14 en 7.4 SP09 met de mogelijkheid om berichten te verzenden en ontvangen middels het REST protocol.
Lees verder

BPM Analytics binnen SAP PO
maart 2015
SAP heeft de afgelopen jaren flink ingezet op real-time E2E process visibility; hier is SAP Operational Process Intelligence (OPInt) een erg goed voorbeeld van. Wat echter niet veel klanten weten, is dat ook binnen SAP Process Orchestration (PO) en Composition Environment (CE) het mogelijk is om met out-of-the-box dashboards inzicht te krijgen in de statistieken van alle BPM processen in runtime.
Lees verder