Mobile

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'Mobile' worden verzorgd door:

Afbeelding

Analytics op Mobiel, waar moet je rekening mee houden?
Maart 2017
Het weergeven van informatie op mobiel is vaak een uitdaging omdat de hoeveelheid ruimte om informatie weer te geven maar beperkt is. Dit is bij Analytics of het weergeven van Analytics resultaten niet anders. Zeer belangrijk hierin is om goed te bekijken welke informatie voor de gebruiker het belangrijkst is. Wanneer je in Design Studio een Analytics applicatie bouwt, let dan op dat scrollen standaard niet mogelijk is. Er zijn een aantal oplossingen te bedenken voor deze uitdaging. Denk hierbij aan gebruik van swipen, tabbladen en/of scroll knoppen.
Lees verder

Apple & SAP partnership brengt extra mogelijkheden
December 2016
Mogelijk heeft u al een aantal SAP Fiori (gebaseerde) apps staan. Kunnen die nu de prullenmand in dankzij het partnership met Apple? Nee, dat zeker niet. Hybride Fiori apps zijn er ook in de toekomst nog. Dankzij het partnership kunt u straks ook native apps bouwen met Fiori UX, wat nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Denk hierbij o.a. aan de performance, native functies zoals 3D-Touch en Siri, en ook verbeterde communicatie met de Apple Watch.
Lees verder

Krijg real-time inzicht met behulp van Internet of Things App
September 2016
Bij Internet of Things scenario's worden sensoren ingezet om real-time data te genereren. Dit is ideaal om stakeholders inzicht te geven en te betrekken bij een bepaalde ontwikkeling. Zo hebben wij voor Energiecoöperatie Dommelstroom een App ontwikkeld in SAPUI5. Hiermee geeft Dommelstroom aan de mede-eigenaren van hun waterkrachtcentrale op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in onder andere actuele stroomproductie en waterpijl, wat de betrokkenheid bij de centrale verhoogt.
Lees verder 

Aan de slag met Fiori: Vergeet de security niet!
juni 2016
De gratis SAP Fiori apps zijn op dit moment enorm populair. Denk aan tijdschrijven, een contactendatabase of het volgen van inkooporders. Ideaal! Maar let op: bij het implementeren van een Fiori App zet je jouw SAP landschap open naar het internet. Er wordt namelijk een opening gemaakt in de firewall. Er zijn diverse mogelijkheden om dit te beveiligen.
Lees verder

Verbeter de adoptie van mobiele apps met Design Thinking
maart 2016
Een onmisbaar onderdeel bij de implementatie van een mobiele app is de adoptie. Een oplossing kan pas echt succesvol zijn als het door de gebruikers wordt omarmd en ze het ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Design Thinking is een praktische methode waarin alle stakeholders in het ontwerpproces worden betrokken. Zo ontstaat draagvlak en een app die beter bij de behoeften en het werkproces van gebruikers aansluit. De inzet van User Experience designers waarborgt de realisatie aantrekkelijke, effectieve en gebruiksvriendelijke ontwerpen.
Lees verder

Ook inzicht voor gebruikers met Fiori Analytical Apps
december 2015
De analytical apps maken het nu voor alle eindgebruikers mogelijk om inzicht te krijgen in de KPI’s van hun afdeling én hun eigen bijdrage hieraan. De apps zijn ontwikkeld in Fiori met SAPUI5 technologie. Iedereen kan zelf dashboards maken. De tijd dat voor iedere mobiele grafiek een dashboard specialist werd ingezet, is voorbij.
Lees verder

SAP Fiori App uitbreiden? Gebruik WebIDE
september 2015
Iedereen kent ze inmiddels wel, de standaard SAP Fiori apps. Gratis apps van SAP waarmee processen, zoals facturatie, inkoop en hr self-service, eenvoudig mobiel worden aangeboden. In de praktijk zien wij dat klanten toch vaak net iets anders willen. Tot voor kort kwam je dan uit op maatwerk SAPUI5 apps, maar er is nu iets nieuws! Met SAP Web IDE, SAP’s nieuwe ontwikkelomgeving, kunnen standaard Fiori apps eenvoudig worden aangepast of uitgebreid. Met de juiste aanpak voorkom je zelfs problemen na updates.
Lees verder

Offline SAPUI5 apps gebruiken
juni 2015
Sinds de laatste update van het SAP Mobile Platform 3.0 (SP07) evenals bij SAP Mobile Services biedt SAP het complete offline scenario voor webbased SAPUI5 applicaties. Als je even geen bereik hebt, kun je dus toch doorwerken. Wat is SAPUI5? Hoe maak je apps offline beschikbaar? En kan het ook bij bestaande apps? Dat lees je in deze tip.
Lees verder

Optimaliseer je SAP factuurverwerking met de Invoice Approval App
maart 2015
We hebben er allemaal mee te maken: een stroom aan binnenkomende facturen die allemaal netjes en tijdig afgehandeld moeten worden. Het lijkt eenvoudig, maar in de dagelijkse praktijk is het vaak lastig om dit proces soepel en efficiënt te laten verlopen. Een gebruiksvriendelijke goedkeuringsapplicatie kan hierbij helpen. Hiermee worden je facturen tijdig en door de juiste personen goedgekeurd. In deze tip leggen we uit hoe de Invoice Approval App voor SAP dit proces kan versnellen.
Lees verder

SAP introduceert HANA Cloud Platform Mobile Services
december 2014
Heb je het mobile platform nog niet in huis, maar wil je wel een centrale oplossing voor de ontsluiting van SAP naar mobiele applicaties? Dan is de nieuwe oplossing SAP HANA Cloud Platform Mobile Services, ofwel SAP Mobile Services, interessant voor jou. Het aantrekkelijke licentiemodel maakt het afnemen van mobility als een service tot een laagdrempelige stap. Daarnaast zorgt de ondersteuning van SAPUI5 voor gebruiksvriendelijke user interfaces. Lees in deze tip wat SAP Mobile Services voor jouw organisatie kan betekenen.
Lees verder

Vereenvoudig de toegang tot Fiori apps met de SAP Fiori Client
september 2014
De SAP Fiori client maakt het mogelijk SAP Fiori apps te openen in een native app op een mobile device. Door de nauwe integratie van de SAP Fiori client en de bijkomende caching mogelijkheden biedt dit een betere performance. Verder krijgt de Fiori app de beschikking over het volledige scherm wat de gebruikerservaring ten goede zal komen. De interface van de browser is namelijk niet meer aanwezig. In deze tip lees je alles over de Fiori Client, inclusief onze eerste ervaringen en verwachtingen voor de toekomst.
Lees verder

Offline hybride apps met SAP UI5
juni 2014
SAP kan tegenwoordig prima via het web ontsloten worden met (open) UI5. Wanneer je zo'n applicatie ook offline wil gebruiken, of een wegvallende verbinding wil kunnen opvangen, wordt het interessant. Door middel van een hybride opzet met bijvoorbeeld SAP Kapsel is dit geen enkel probleem! Meer weten? In deze tip vertellen we je alles over offline hybride apps.
Lees verder

SAP's AppDesigner: apps bouwen voor dummies
maart 2014
Snel en simpel mobiele applicaties bouwen wordt mogelijk met de nieuwe tool van SAP: de SAP AppDesigner. Op basis van interfaces uit SAP kan een gebruiker via drag&drop-functionaliteit een HTML5 user interface maken. De doelgroep is de procesexpert met beperkte programmeerkennis. Wij gingen aan de slag met de AppDesigner en laten u zien wat de toegevoegde waarde is.
Lees verder

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding