EAM

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'EAM' worden verzorgd door:

Afbeelding

Highlights ‘1610’
Maart 2017
Op 31 oktober van het afgelopen jaar werd S4/HANA 1610 vrijgegeven. Meest in het oog springt natuurlijk het prijswinnende schermontwerp SAP Fiori 2.0. Maar wat zit er onder deze motorkap aan EAM-functionaliteit? Hoe wordt de werkvoorbereider en de monteur geholpen bij het uitvoeren van zijn dagelijkse werkzaamheden? Welke opties zijn er voor het snel vinden van de juiste asset? Ideo zocht het voor u uit en geeft uitleg over de nieuwigheden die er op het gebied van EAM in ‘1610’ te ontdekken zijn.
Lees verder

Eenmalige afroep van order in onderhoudsplan
December 2016
Met een onderhoudsplan kunt u oh-orders automatisch genereren. Dit kan met een vast patroon (afzonderlijk cyclusplan) of variërend patroon (strategieplan). Een strategie oh-plan speelt het patroon keer op keer af totdat het po-plan wordt stopgezet. Om het oh-plan éénmalig orders af te laten roepen, laat u in de strategie de cyclusduur leeg en vult u alleen de offset in. Dit is eventueel te combineren zodat u een po-plan met en zonder repeterend karakter heeft.
Lees verder

Aantallen in operationele lijsten
September 2016
Zo simpel, maar zo handig. En een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Ideo wijst u graag op de mogelijkheid om de kolom “Teller” te gebruiken in de layout van operationele lijsten zoals bijvoorbeeld IW28, IW38 en IW37N. Zet in uw layout een (sub) totaal op deze kolom en u ziet direct het aantal regels in uw lijst. Deze optie is beschikbaar vanaf EHP4 SP17.
Lees verder 

Massawijzigingen voor Service- en onderhoudsorder taken
juni 2016
Misschien voor u een tip uit de oude doos, maar Ideo wijst u graag op de mogelijkheid, om eenvoudig service- of onderhoudsorder taken massaal te kunnen wijzigen. Hiervoor dient u wel EAM business function LOG_EAM_CI_5  te activeren. Na deze activatie komt er een additionele menu optie beschikbaar: ”Uitvoeren van massa wijziging”.
Lees verder

Eenvoudiger afroepen van preventief onderhoud
maart 2016
In uw preventieve onderhoudsplannen geeft u aan hoe lang vóór de geplande onderhoudsdatum een onderhoudsobject wordt afgeroepen in het systeem. Tot op heden kon dit alleen in een percentage van de onderhoudscyclus. Met de nieuwe SAP-functionaliteit is het mogelijk om dit nu ook in (werk)dagen aan te geven. Dit kan zowel in een enkelvoudig onderhoudsplan, alsmede in strategieplannen. Dit heeft als voordeel dat u per onderhoudsobject exact kunt aangeven hoeveel dagen van te voren bijvoorbeeld de onderhoudsmelding of –order klaar staat, zonder afhankelijk te zijn van de lengte van de onderhoudscyclus.
Lees verder

‘Google-like’ zoeken door uw SAP service- en onderhoudsobjecten
december 2015
SAP heeft een eigen indexeer en zoekmachine, genaamd TREX (Tekst REtreival & eXtract). Wanneer u deze zoekmachine van SAP al gebruikt voor het doorzoekbaar maken van uw (DMS) documenten, kunt u deze ook gebruiken voor het doorzoekbaar maken van uw service- en onderhoudsobjecten!
Lees verder

SAP NWBC voor Enterprise Asset Management
september 2015
Naast de traditionele SAP GUI kent SAP ook de Netweaver Business Client (NWBC). Dit is een alternatieve User Interface voor SAP die zowel als applicatie op de desktop draait, als ook in uw internet browser. De laatste jaren heeft SAP behoorlijk geïnvesteerd in het verbeteren van NWBC schermen voor SAP Enterprise Asset Management.

Door het gebruik van SAP NWBC is het onder andere mogelijk om gebruikers een eenvoudig startmenu te geven, van waaruit ze zowel SAP transacties als ook websites (HTML) kunnen openen. Intussen zijn de schermen van veel voorkomende EAM transacties eenvoudig aan te passen. Hierbij kunnen zogenaamde side-panels (met additionele informatie) real time getoond worden. Wij willen deze functionaliteit graag verder toelichten aan de hand van een drietal voorbeelden.
Lees verder

Nieuwe functionaliteiten in SAP EAM
juni 2015
Met het SAP Customer Engagement Programma worden wensen van klanten over verbetering van de functionaliteit in SAP beoordeeld en uitgevoerd. Recentelijk zijn er voor SAP EAM onder andere functionaliteiten voor “wijzigen van de meldingssoort” en “het tonen van aantallen in de meldingen lijst” beschikbaar gekomen. In totaal lichten we 6 handige nieuwe functionaliteiten kort toe.
Lees verder