CRM/SRM

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'CRM/SRM' worden verzorgd door:

Afbeelding

Opnemen en Afspelen
September 2016
Je kent dit wel. Je hebt een hoeveelheid gegevens, van gelijke soort en die wil je snel in SAP CRM ingeven. Een handmatige actie kost nu eenmaal tijd.Toch kent ook SAP GUI een methode om dit sneller te doen. De Scriptregistratie en Playback techniek.Dit is echter wel afhankelijk van de versie van SAP GUI. SAP heeft dit in versie 7.20 ingebouwd en in versie 7.40 weer verwijderd. Toch wil ik jullie deze techniek niet onthouden.Het maakt data invoer een stuk makkelijker.
Lees verder 

CRM en de BOL
december 2015
De BOL, ofwel de Business Object Layer, is een bestaande techniek waar een CRM systeem gebruik van maakt. Het is niet gemakkelijk om de feitelijke inhoud van een BOL object zelf in te zien. We gaan eens wat dieper in op BOL in CRM en laten een paar trucjes zien, die u een voordeel opleveren.
Lees verder

Nog even snel kleine issues oplossen
juni 2015
In deze tips & tricks worden tips opgenomen, die het leven voor de consultants en gebruikers van het CRM systeem makkelijker moet maken. Er aandacht voor debuggen, die consultants wel kunnen gebruiken. En voor de gebruikers is er meer dan de F2 help toets in de Web UI. Er zijn meer manieren om te achterhalen, waar de gegevens vandaan komen.
Lees verder

Eigen Widgets in CRM
maart 2015
De WebUI van CRM 7.0 maakt het mogelijk om je eigen widgets te maken en deze in je eigen view te gebruiken. Dat kan door gebruik te maken van bestaande widgets en deze op te nemen in de CRM applicatie. Maar als een widget niet bestaat, hoe ga je dan te werk? Als voorbeeld nemen we een eigen chat widget, waarmee we in deze tip & trick laten zien, wat er zoal bij komt kijken. Het is een eenvoudige eerste stap, maar maakt duidelijk, dat het niet erg moeilijk is. Doe er uw voordeel mee.
Lees verder

SSL Communicatie
december 2014
Met een SAP CRM systeem is het mogelijk om communicatie met webservices mogelijk te maken. Of het nu gaat om webservices, die we ter beschikking stellen of het gaat om webservices die we consumeren (client proxy’s). Natuurlijk willen we deze services voorzien van een goede beveiliging. Nu is het inrichten van een SSL beveiliging niet een van de moeilijkste zaken, echter als men gebruik wil maken van bijvoorbeeld een X.509 certificaat beveiliging, dan wordt het een erg complexe zaak. Met deze tip wordt een eenvoudige wijze van SSL beveiliging verzorgd, zonder al te complexe certificaat handelingen. Voor deze beveiliging is het aanpassen van de WSDL niet nodig. Doe er uw voordeel mee.
Lees verder

CRM en MS Excel
september 2014
Met SAP CRM en de WebUI kan een gebruiker heel goed uit de voeten, maar soms wil men de gegevens uit CRM extern in een ander pakket gebruiken. Vaak wordt gekozen voor een MS Excel werkblad, gevuld met gegevens uit CRM. SAP heeft diverse oplossingen en zelfs een waarbij men zelf invloed kan uitoefenen voordat gegevens daadwerkelijk worden geëxporteerd. Daarnaast kun je vanuit MS Excel gegevens in SAP CRM opnemen, waarbij je wel zelf een kort programma moet maken. Met deze tip & trick gaan we in op die stappen die men in CRM uitvoert om gebruik te maken van MS Excel werkbladen.
Lees verder

Maatwerk bij een CRM upgrade
juni 2014
SAP CRM wordt door SAP van tijd tot tijd in een nieuwe versie uitgebracht. Bestaande gebruikers van SAP CRM worden dan geconfronteerd met de vraag of men zal upgraden naar die nieuwe versie. Als eenmaal is gekozen voor een upgrade en daarmee wordt begonnen komen er altijd bepaalde zaken naar voren, waarbij er extra werk moet worden verricht om vooral het maatwerk weer goed werkend te krijgen. Met deze tip & trick gaan we in op die onderdelen van de CRM upgrade, waarbij maatwerk moet worden omgezet.
Lees verder

Voorkom performanceproblemen in CRM
maart 2014
Bij de inrichting van een SAP CRM-systeem zijn performanceproblemen vaak onvermijdelijk. Dat is niet verwonderlijk, want het CRM-systeem wordt in veel verschillende omgevingen ingezet. Het is bijna onmogelijk om de optimale instellingen voor elke omgeving bij de installatie en inrichting vast te stellen. In onze tip nemen we belangrijke aandachtspunten door met daarnaast waardevolle SAP Notes.
Lees verder

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding