Business Intelligence

De Tips & Tricks met het aandachtsgebied 'Business Intelligence' worden verzorgd door:

Afbeelding
    

Gebruik Data Science om je bedrag per kassabezoek te verbeteren
juni 2016
We hebben nu wel van Data Science gehoord, tools gezien en vlammende betogen gehoord waar gezegd wordt dat je nu moet instappen. Waar wat is het nou eigenlijk. Wat doet het, en hoe pak je dat nou aan? In een eenvoudig voorbeeld ga ik laten zien hoe je met een paar stappen een goede start kan maken met analyse en scherper inzicht kan verkrijgen om je Kassaverkopen te doen verhogen.
Lees verder

Het belangrijkste aspect van data science
maart 2016   
Je ziet steeds meer berichten over data science en big data. Iedere presentatie leer je weer dat ook dit jaar de hoeveelheid data weer verdubbeld is. Predictive analytic tools worden steeds flitsender en beloven steeds meer. Maar wat is nu het allerbelangrijkst. Waar moet je aan denken wil je goed gebruik maken van de mogelijkheden die het biedt? In de lange tekst ga ik daar dieper op in.
Lees verder

Standaard voor communicatie van cijfers
december 2015
Wanneer je cijfers presenteert is het belangrijk dat die begrijpelijk zijn. Wat is het bericht wat je wilt overbrengen, wat is belangrijk en waar zitten we naar te kijken? In deze tip kijk ik naar International Business Communication Standards (IBCS). Dit is een standaard voor allerlei aspecten van datavisualisatie en alles wat er om heen zit.
Lees verder

Performance in Design Studio 1.5
juni 2015
Halverwege mei wordt versie 1.5 van SAP Design Studio geïntroduceerd. Deze versie heeft veel nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot performance. In de lange tekst zal ik vertellen hoe je in staat bent om met Design Studio een zo goed mogelijke performance te bereiken.
Lees verder

Wat kan je met de SAP HANA Geo-spatial features?
maart 2015
De SAP HANA SAP HANA Geospatial processing feature is geïntroduceerd in SP6 en sindsdien is het steeds verder ontwikkeld. Met deze features wordt het mogelijk in de database allerlei geografische tekeningen op te slaan. Daarnaast kun je query’s creëren met een geo filter. (geef me alle bedrijven die binnen het vierkant vallen die ik net getekend heb). In de lange tekst zal ik een aantal voorbeelden laten zien en daarbij tonen hoe je dit met HANA kunt bereiken.
Lees verder

Wat kan er in SAP Design Studio 1.4
december 2014
Tijdens de D-code in Las Vegas en Berlijn is de nieuwste versie van Design Studio geïntroduceerd. Ook in deze versie zijn er weer een aantal nieuwe mogelijkheden. In de YouTube video zal ik uit de doeken doen wat deze nieuwe mogelijkheden zijn en laten zien hoe je in de applicatie daadwerkelijk gebruik maakt van deze nieuwe opties. Daarnaast kijken we ook nog even naar de roadmap of we in de volgende versie ook nog interessante dingen mogen verwachten.
Lees verder

SDK in Design Studio
september 2014
Waarom gebruik je een SDK in Design Studio Naast alle standaard componenten heb je ook de mogelijkheid zelf componenten te bouwen. De vraag is of je dat zou moeten willen. Wanneer heb je voldoende reden om over te gaan op zelfbouw of koop je iets van een partij die SDK componenten aanbiedt? In de bijbehorende video vertel ik over de afweging om zelf te bouwen of aan te schaffen en laat ik een voorbeeld zien van een wolkdiagram waarbij een SDK duidelijk toegevoegde waarde kan leveren.
Lees verder

De huidige stand van SAP BW
juni 2014
De ontwikkelingen in SAP BW lijken nog steeds door te gaan. Sterker nog in de huidige versie 7.4 zitten een hoop nieuwe onderdelen en in de laatste update  is het één en ander weer nog verder uitgewerkt. In de video loop ik langs een aantal onderdelen en laat kort zien wat ze doen.  Daarbij vertel ik onder andere over de CompositeProvider, waar je nu ook de cardinaliteit kan instellen, een nieuwe speciale key figure ‘stock coverage’ en een aantal andere onderdelen die in sp05 en sp06 nieuw zijn of nieuwe eigenschappen hebben gekregen.
Lees verder

SAP Predictive analysis: Hoe voorspel je de toekomst?
maart 2014
Met predictive analysis kun je op basis van je data voorspellingen doen. In onze video toon ik hoe. Ik geef een voorbeeld van hoe je een voorspelling doet over het break-even punt van een nieuwe vestiging, op basis van de verkoopinformatie van bestaande vestigingen. Ook geef ik aan waar je op moet letten bij een dergelijk proces.
Lees verder

Partners VNSG

Afbeelding

 AfbeeldingAfbeelding