Studenten en professionals aan de slag met Digital Business Model | 22 april

Op vrijdag 22 april kwamen studenten van diverse hogescholen en opleidingen samen bij SAP Nederland om na te denken over ‘the bakery of the future’. Voor de vierde keer organiseerde de VNSG een evenement voor studenten om ze kennis te laten maken met de wereld van SAP.


In de ochtend hebben young professionals studenten bijgepraat over hun ervaringen als starter op de arbeidsmarkt. Welke keuzes hebben zij gemaakt en waar liepen zij tegenaan? Allerlei vragen waar studenten mee kampten zijn beantwoord.


Digital Business Model workshop
Na een informatieve ochtend is het tijd voor de workshop. De groep van bijna 60 studenten kreeg hulp van professionals. Professionals van Rond Consulting, Superp JUGO, Ctac, LyondellBasell en SAP Nederland waren aanwezig. Samen gingen aan de slag met het Digital Business Model van een bakkerij. Iedere groep kreeg een persona toegewezen. Bijvoorbeeld een ‘ik houd van de wereld hippie’, een ‘ik houd van ontbijt op bed romanticus’ of een ‘taartenliefhebster, maar ik bak er zelf niets van’. De opdracht: het bestaande Business Model van een bakkerij transformeren naar een nieuw Digital Business Model om de toegevoegde waarde bij de persona te vergroten.


De gecreëerde ideeën waren creatief en de een nog vernieuwender dan de ander. Zo bedacht een groep een broodplank die in contact staat met de bakker en een seintje doorgeeft wanneer het brood bij jou thuis op is. Een andere groep bedacht een bed die aan de hand van het gewicht in bed wist hoeveel ontbijtjes op bed je nodig had.


Vacatures en stages

De dag is afgesloten met een prijsuitreiking en een borrel. Een goede gelegenheid voor studenten om de professionals aan hun jasje te trekken en te netwerken. De vacatures van deelnemende bedrijven trokken de aandacht van de studenten en nieuwe contacten zijn gelegd.

We kijken terug op een geslaagde dag die de wereld van studenten en de praktijk dichterbij elkaar heeft gebracht.
 

Afbeelding  Afbeelding
   

 Bekijk hier de foto's van deze dag 

Presentatie Jan Koster
Hier kun je de presentatie van Jan Koster vinden 

Nieuwsgierig naar de ervaringen? Lees hier de verslagen van hogescholen
1. Haagse Hogeschool
2. Hogeschool van Amsterdam 
3. Fontys Eindhoven

 

Evenementen voor studenten

Studenten vertellen

Een zeer geslaagde dag waar je dingen vanuit een ander perspectief leert te benaderen.
Twan van den Berg


Het was leuk om met andere scholieren en mensen uit het bedrijfsleven in contact te komen.
Ronnie te Boekhorst

Ik heb veel van andere studenten geleerd,  maar ook van de docenten en professionals.
Ellen Lai


Gesprekken met professionals leidden tot nieuwe inzichten wat betreft de toekomstige carrière.
Bram Biesheuvel