Design Thinking sessie | 28 november 2014

Op 28 november 2014 verzamelden zich 25 studenten zich van Fontys Hogeschool Eindhoven en de Hogeschool van Amsterdam in het SAP-gebouw. De VNSG organiseerde op deze dag een Design Thinking sessie speciaal voor studenten in samenwerking met SAP en de hogescholen. Een succesvolle, creatieve en geslaagde middag!

Design Thinking

Design Thinking gaat over de manier van denken. Het is een aanpak om problemen op een frisse manier te formuleren met originele oplossingen. Er zijn veel definities voor, maar hoe je het ook noemt, het helpt de creativiteit van mensen en organisaties te vergroten.

Challenge

De challenge waar de studenten mee aan de slag zijn gegaan speelt zich af in de parkeergarage van het SAP-gebouw. SAP Nederland kent namelijk minder parkeerplaatsen voor hybrideauto’s met een oplaadpunt dan hybrideautobestuurders. Dit betekent dat niet alle hybrideauto’s opgeladen kunnen worden. De uitdaging was om hier een passende oplossing voor te bedenken door innovatie met technologie toe te passen in een Design Thinking sessie.

De zes groepen studenten gingen op onderzoek uit in de parkeergarage van het SAP-gebouw, hebben  medewerkers van SAP geïnterviewd en hebben gebruik gemaakt van deskresearch. Dit alles om met het beste idee te komen! Uiteindelijk heeft iedere groep zijn of haar creatief idee gepresenteerd door bijvoorbeeld gebruik te maken van een storyboard, een prototype of een dashboard.

Winnaar Design Thinking sessie!

Voor de jury was het een lastige opgave om de winnaar te bepalen. De ideeën waren erg divers; van beloningsystemen tot competities. Alles om iedere hybrideautobestuurder met een volle accu naar huis te laten gaan. Daarom zijn twee groepen verwend met snoeppotten en een echte VNSG Design Thinking medaille! De winnaars uit groep vier zijn Bob Doggen, Koen Giëlen, Marco Lammers en Lisette van Dam. De winnaars uit groep zes zijn Paul Wouters, Tim Roberscheuten, Jelle Snel en Joey Smeets.


Presentaties

Introductie
Design Thinking with SAP

Blog
Ook het onderwijs ontdekt Design Thinking | Jan Koster SAP, Nederland B.V.

Sfeerverslag
Bekijk hier de foto's van deze dag.

 

Evenementen voor studenten

Arjan Bulsink, derdejaars student Bedrijfseconomie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven

Bulsink besloot zich in te schrijven voor de Design Thinking sessie om eens “uit de comfortzone” te gaan. Bulsink: “Ik zie mezelf niet als creatief maar als analytisch. Ik hou van duidelijkheid. Dingen zijn ofwel goed of fout. En voor problemen hebben we oplossingen. Maar omdat ik nog steeds niet weet welke kant ik op wil, is het goed om nieuwe dingen uit te proberen. Je weet maar nooit. Vooral problem finding vind ik boeiend. In plaats van bestaande problemen oplossen gaan we nieuwe problemen zoeken. Dat vraagt om anders denken.”

 

Aanmelden studentenlidmaatschap

Is jouw hogeschool lid van de VNSG? Dan kun jij gebruik maken van het studentenlidmaatschap! Stuur een mail naar marissa.heymans@vnsg.nlmet je voornaam, achternaam, studierichting, school e-mailadres, telefoonnummer en naam van je hogeschool. Dan sturen wij je inloggegevens per mail naar je toe.

Maar je kunt ook jezelf aanmelden via de portal. Het is dan wel belangrijk dat je het studentenlidmaatschap aanklikt van de hogeschool en niet het lidmaatschap voor de medewerkers.