Design Thinking sessie | 1 mei 2015

De VNSG organiseerde voor studenten voor de tweede keer een Design Thinking sessie in samenwerking met SAP. Afgelopen vrijdag verzamelden 60 studenten zich van Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Zeeland in het SAP-gebouw in ‘s-Hertogenbosch. Deze keer waren niet alleen studenten aanwezig, maar ook tien VNSG-leden. De VNSG wil namelijk studenten en de praktijk dichter bij elkaar brengen.

Het VNSG Congres en ‘the internet of things’
1 mei trapte we af met een presentatie van Marcel Rabe, werkzaam bij de UvA en bestuurslid van de VNSG. In zijn verhaal nam hij de studenten mee in ‘het leven van een SAP consultant’. Welke keuzes heeft hij gemaakt in zijn carrière? En hoe zien zijn werkzaamheden eruit? Een verhaal wat misschien wel een van deze studenten te wachten staat.

Na de presentatie van Marcel is het tijd voor de Design Thinking sessie. Dit keer staat het VNSG Congres in de schijnwerpers met als thema: ‘the internet of things’. Studenten en VNSG-leden gingen in groepen aan de slag met een eigen challenge. Iedere groep kreeg een rol toegewezen om vanuit die rol de challenge te belichten. Bijvoorbeeld: ‘hoe kan the internet of things de bezoeker van het VNSG Congres ondersteunen?’ Om hier antwoord op te geven gingen de groepen op onderzoek uit. Het onderste is uit de kan gehaald om alles te weten te komen over het VNSG Congres! Uiteindelijk heeft iedere groep zijn of haar creatief idee gepresenteerd door bijvoorbeeld gebruik te maken van een storyboard, een prototype of een toneelstuk. Ook deze keer zijn er twee winnende teams met een welverdiende prijs naar huis gegaan en is de VNSG leuke ideeën rijker voor het congres! De winnaars zijn verwend met snoeppotten en een echte VNSG Design Thinking medaille.

Stages of startersfunctie

De VNSG wil met de Design Thinking sessie studenten kennis laten maken met de wereld van SAP, want dat is zoveel meer dan alleen het ‘blauwe scherm’.  Om de studenten en de praktijk dichter bij elkaar te brengen namen ook VNSG-leden deel aan de sessie. Voor studenten de gelegenheid om met professionals uit de praktijk in aanraking te komen die wellicht een stage of een startersfunctie hebben. Tijdens het evenement zijn vele handjes geschut en nieuwe contacten gelegd. De VNSG bood afgelopen vrijdag niet alleen de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van SAP, maar ook de mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen.


Presentaties
Introductie
De VNSG
Design Thinking with SAP
Leven als een SAP consultant

Sfeerverslag
Bekijk hier de foto's van de dag.

VNSG Magazine
Lees hier het artikel in het VNSG Magazine | juni 2015

 

 

 

 

Evenementen voor studenten

Studenten aan het woord

Frank Aarts, student Fontys Eindhoven
“Out of te box denken, dat zijn wij niet gewend op onze opleiding!”

 

 

Joep Lammers, student Fontys Eindhoven
“Tijdens de Design Thinking sessie ben je met andere dingen bezig dan op school. Je bent namelijk veel meer praktijkgericht bezig.”

Docent aan het woord

Afbeeldingsresultaat voor dirk-jan schenk Dirk-Jan Schenk, docent Hogeschool van Amsterdam


“De Design Thinking sessie organiseren wij zodat de studenten eens informeel kunnen kennismaken met het bedrijfsleven, en natuurlijk om design thinking te ontdekken. Dat vrije denkproces is wel even wennen. Het is soms schokkend om te zien hoezeer onze studenten van de docent ‘het juiste antwoord’ willen. Brainstormen vinden ze eng. Een opdracht vinden ze al snel vaag, en een docent is waardeloos als hij het juiste antwoord niet weet. Maar in het bedrijfsleven is er vaak ook niet één oplossing voor een probleem. Heel nuttig dus om deze creatieve methode te ontdekken.”

Aanmelden studentenlidmaatschap

Is jouw hogeschool lid van de VNSG? Dan kun jij gebruik maken van het studentenlidmaatschap! Stuur een mail naar marissa.heymans@vnsg.nlmet je voornaam, achternaam, studierichting, school e-mailadres, telefoonnummer en naam van je hogeschool. Dan sturen wij je inloggegevens per mail naar je toe.

Maar je kunt ook jezelf aanmelden via de portal. Het is dan wel belangrijk dat je het studentenlidmaatschap aanklikt van de hogeschool en niet het lidmaatschap voor de medewerkers.