Creativiteit krijgt de vrije loop tijdens Design Thinking sessie

Op vrijdag 20 november organiseerde de VNSG in samenwerking met SAP Nederland voor de derde keer een Design Thinking sessie speciaal voor studenten. Ook deze keer zijn studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Fontys Eindhoven, Avans Den Bosch en de Hogeschool Leiden samengekomen. Zij waren niet alleen en kregen ondersteuning van professionals van Ctac, JUGO, SAP Nederland, Superp en de Rabobank.

Keynote spreker Marc Diks van Alego
Maar voordat we uit het business thinking stapten en los gingen met Design Thinking: wat kun je met SAP in een bedrijf doen? Daar wist Marc Diks wel raad mee. Een inspirerend verhaal van Alego, een startup van Alliander, zette de oren en ogen van de deelnemers op scherp. Alego voorziet laadpalen voor elektrische auto’s door heel Nederland. Zij hebben dagelijks te maken met een enorme hoeveelheid big data en analytics en de indrukwekkende implementatie van SAP HANA deed er een schepje boven op.

Aan de slag met Design Thinking
Na de presentatie van Alego was het tijd voor Design Thinking. Studenten en professionals bogen zich in het Atrium over een challenge. Deze challenge had alles te maken met het nieuwe leenstelsel: “hoe kan de student beter zicht houden op zijn situatie zodat hij met de juiste focus zijn studententijd kan doorkomen”. De deelnemers hadden ook een kijkje genomen bij ‘the boardroom of the future’ van SAP voor de nodige inspiratie.

Uiteindelijk waren er leuke, innoverende en originele ideeën uitgekomen. Zo ontwikkelde een groep een drone, zodat de student ondanks haar ziekte niet alleen de lessen kon blijven volgen, maar ook in contact bleef staan met de docent. Een andere groep kwam bijvoorbeeld met het idee om een chip te injecteren in het menselijk lichaam die je niet alleen informatie over je gezondheid gaf, maar ook informatie verschafte over je financiële plaatje en je studie.

Vacatures en stages
Aan het einde van de dag was er een netwerk mogelijkheid. Diverse vacatures van deelnemende bedrijven trokken de aandacht van de studenten. We kunnen wel zeggen dat door deze sessie de studenten en professionals dichterbij elkaar zijn gebracht!

 Afbeelding Afbeelding


Sfeerverslag
Bekijk hier de foto's van de dag.  

Presentatie Jan Koster
Design Thinking

Verslagen studenten
Ben je benieuwd naar de ervaringen van de studenten? Lees hier hun verslagen!
Ronnie te Boekhorst - Fontys Hogeschool Financieel Management
Bram Biesheuvel - Fontys Hogeschool Financieel Management
Hilde Lavrijsen - Fontys Hogeschool Financieel Management 
Orhan Alparslan - Hogeschool van Amsterdam
Ellen Lai - Hogeschool van Amsterdam
Twan van den Berg - Hogeschool van Amsterdam
Aniek Jordans en Hilde Lavrijsen (Fontys)

 

Evenementen voor studenten

Studenten vertellen

Een zeer geslaagde dag waar je dingen vanuit een ander perspectief leert te benaderen.
Twan van den Berg


Het was leuk om met andere scholieren en mensen uit het bedrijfsleven in contact te komen.
Ronnie te Boekhorst

Ik heb veel van andere studenten geleerd,  maar ook van de docenten en professionals.
Ellen Lai


Gesprekken met professionals leidden tot nieuwe inzichten wat betreft de toekomstige carrière.
Bram Biesheuvel

Aanmelden studentenlidmaatschap

Is jouw hogeschool lid van de VNSG? Dan kun jij gebruik maken van het studentenlidmaatschap! Stuur een mail naar marissa.heymans@vnsg.nlmet je voornaam, achternaam, studierichting, school e-mailadres, telefoonnummer en naam van je hogeschool. Dan sturen wij je inloggegevens per mail naar je toe.

Maar je kunt ook jezelf aanmelden via de portal. Het is dan wel belangrijk dat je het studentenlidmaatschap aanklikt van de hogeschool en niet het lidmaatschap voor de medewerkers.