Introductie

Introductie SAP Business One
Uw bedrijfssoftware is cruciaal voor uw succes. U wilt deze ruggengraat van uw bedrijfsprocessen dan ook optimaal inzetten. Gebruikers van SAP Business One (SBO) hoeven hierin niet alleen te staan. Zij kunnen hun kennis en ervaring aanscherpen en vergroten binnen de actieve ‘community’ van collega-gebruikers van de VNSG. Binnen de VNSG nemen de SAP Business One-leden een bijzondere positie in. Voor deze leden zijn de volgende faciliteiten beschikbaar:

Een online community
Dé plek op het internet waar SBO-leden vragen aan elkaar kunnen stellen en hun kennis en ervaring met elkaar kunnen delen.

Kennissessies
Er worden voor onze leden kennisessies georganiseerd, bijvoorbeeld over de jaarafsluiting of over het gebruik van prijslijsten.

SBO-update

Alle SBO-leden krijgen regelmatig een SBO-update via de mail toegezonden. Via deze update wordt elk lid op de hoogte gehouden van de activiteiten die de VNSG organiseert. Dit kan een websessie zijn of een meeting over een bepaald onderwerp. Ook worden via de update tips en tricks aangekondigd die op de pagina van de online community te vinden zijn.

Belangenbehartiging

Wij behartigen de belangen van alle SBO-gebruikers, en die van onze leden in het bijzonder. Dat hebben we in het verleden gedaan met het kas- en bankboek, met de verbetering van het supportkanaal en de rapportagefunctionaliteit. Daarbij komt onze goede relatie met SAP en de SAP Business One-partners natuurlijk goed van pas.


 

 

 

Lidmaatschap

De VNSG heeft een speciaal lidmaatschap voor SAP Business One-gebruikers. 

Meer informatie en aanmelden

Rudi Sluiter | Algemeen directeur van Caprice baksteen - B.V. Steenfabriek Huissenswaard

Afbeelding“Sessies bij de VNSG vind ik altijd leerzaam. Ik probeer de meeste sessies bij te wonen, want het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op SBO-gebied. SAP blijft bouwen aan de programmatuur en daar zitten voor ons nog wel eens belangrijke verbeteringen bij."

Vandaag vond ik het verhaal van SAP Nederland erg interessant, HANA kwam daarbij ook aan de orde. Wij hebben HANA nog niet draaien, maar het is wel een interessante optie voor de toekomst. Bij ons is het van groot belang om de voorraad actueel te houden. Momenteel hebben wij zo’n 40 miljoen stenen op voorraad, 150 verschillende soorten welke zijn verdeeld over verschillende batches. Eén keer per kwartaal tellen we ze allemaal.

Van huis uit ben ik een IT’er en het blijft me toch altijd prikkelen om te sleutelen aan het systeem. Door actief te zijn bij de VNSG blijven we op de hoogte en kunnen we beter in gesprek gaan met onze partner. Zo kunnen we tegen onze partner zeggen: hé ik heb dit gezien! Hoe werkt dat? Om dat vervolgens in een test omgeving te gaan testen.”

Hans Beumer | Manager operations bij Endomed B.V.

Afbeelding

“Eigenlijk probeer ik jaarlijks deel te nemen aan de VNSG-activiteiten voor Business One. Je wordt hier op de hoogte gebracht van vernieuwingen in de software of aanpassingen n.a.v. een nieuwe versie. Het is namelijk een continue proces. Door met anderen te praten hoor je of je het goed doet of dat het juist ook anders kan.”