Wie was waar?

De VNSG organiseert verschillende evenementen waar leden elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Maar ben jij ook zo benieuwd naar wat anderen bezoekers van de dag vinden?

In de rubriek ‘Wie Was Waar’ in het VNSG Magazine zijn leden op een VNSG evenement aan het woord over hun ervaringen.


‘GENDER DIVERSITY’ BIJ VNSG VROUWENEVENEMENT

Op 26 februari 2015 kwamen ruim 60 vrouwen samen om te praten over de ‘gender diversity’ in hun organisaties. Naast eigen ervaringen zijn er ook presentaties geweest van McKinsey, SAP Nederland en Schiphol. De vrouwen zijn unaniem: diversity definitely matter!

SUZANNE VAN GROOS•BTW consultant bij InsinQ
“Voor mij is het de eerste keer dat ik bij een soortgelijke bijeenkomst ben. Wat ik sterk vond aan de eerste presentatie is dat de sprekers lieten zien hoe vrouwen verder komen in organisaties als ze carrière willen maken. Vrouwen die krachten bundelen om verder te kunnen komen, vooral ook door kansen voor elkaar op te merken. De middag vond ik goed omdat daar de toegevoegde waarde van diversity in organisaties is besproken. En natuurlijk de discussiemogelijkheid met alle vrouwelijke deelnemers! Wat mij bijblijft, is dat je bedacht moet zijn dat het ook een keer tegen kan zitten als je als vrouw carrière wil maken.”

 

DEEP DIVE WORKSHOP UEX MET SPECIALISTEN UIT WALLDORF

Specialisten uit Walldorf reisden af naar ’s-Hertogenbosch speciaal voor VNSG-leden om hun volledig bij te praten over User Experience. Een unieke bijeenkomst georganiseerd door focusgroep UEX die contacten hebben opgedaan tijdens ons bezoek aan SAP Walldorf in november.

DIANA SOEK•Process Lead Logistic & Workflow bij Eneco & WIM PRIEM•Teamleider SAP CC bij Eneco
“Het was erg leerzaam. Wij hadden namelijk al een bepaald idee voor Eneco, maar wij moesten nog het gereedschap kiezen. Daar hebben we nu meer over geleerd. Niet alleen door de SAP specialisten uit Walldorf, maar ook door de interactiviteit van deze sessie” vertelt Diana. “Daarnaast kijken we ook naar de kostenbesparing. We hebben al een aantal beslissingen doorlopen en de investering ga je niet tegenhouden. Momenteel zijn wij bezig met SAP NetWeaver en willen ons dan richten op Fiori. We zijn nu aan het kijken naar een aantal keuzemodellen, want de investering zal wel een aantal jaren meegaan” vertelt Wim. Een leerzame bijeenkomst voor Diana en Wim bij de focusgroep UEX. Wim gaat verder: “Het geen waar wij vandaag veel over geleerd hebben is de beslissing map en over de functionaliteit. Ik merk wel dat wij een andere aanvliegroute hebben dan de meeste deelnemers aan deze sessie, dus wij kwamen ook met andere verwachtingen. Toch is het voor ons ook waardevol. Je zet als het ware een stap terug en kijkt met een andere blik naar je project.” Diana: “De focusgroep UEX ervaar ik als actief en er hangt vandaag een geweldige sfeer.” Wim: “Ja, respect voor de organisatie.”

 

Lees meer in de rubriek "Wie was waar' in het VNSG Magazine.

 

 

 

Meest gelezen