We kunnen terugblikken op een geslaagde eerste editie van het vernieuwde VNSG Congres

De nieuwe opzet van het VNSG Congres werd door velen die bekend zijn met het congres omschreven als ‘anders.’ En dat was precies de bedoeling! Het driedaagse programma stond enerzijds in het teken van heel veel inhoud, en anderzijds draaide het om ontmoetingen. Uit de gesprekken die we met aanwezigen hebben gehad, blijkt dat deze elementen erg sterk naar voren kwamen.


Graag zetten we de hoogtepunten nog eens voor je op een rijtje.


Digitale disruptie en innovatie

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Dat kan lastig zijn om bij te benen - als individu, maar ook als bedrijf. Tegelijkertijd is het een geweldige tijd om de vele mogelijkheden van deze vernieuwingen te verkennen en te omarmen!

De terugkerende, overkoepelende thema’s tijdens dit congres waren dan ook digitale disruptie en innovatie. Dit kwam naar voren in de presentaties van de SAP keynotes, waarin Rolf Schumann, Augusto Abbarchi en Sven Denecken de visie van SAP op de mogelijkheden van vandaag en morgen bespraken. Ook de keynote sprekers Jef Staes, Sander Duivestein en Koert van Mensvoort doken in de thematiek van digitale transformatie en innovatie.

De 60 sessies die het programma elke dag voorschotelde, raakten in veel gevallen ook deze thema’s en vragen. In expertverhalen, klantpresentaties, demo’s, workshops en masterclasses werd vanuit verschillende invalshoeken informatie opgedaan en werden ervaringen uitgewisseld over vragen als: Welke Cloud-oplossing is het beste voor mijn organisatie? Welke lessen zijn geleerd tijdens de HANA-implementatie? Hoe kunnen wij onze customer experience en engagement verbeteren?

Ondanks dat de focus elke congresdag op verschillende onderwerpen lag, hadden veel vragen, presentaties en discussies dezelfde kern. En hiermee heeft deze editie van het VNSG Congres weten in te spelen op wat er momenteel speelt bij SAP-gebruikers. We hopen dat ook jouw vragen beantwoord zijn.


Ontmoeting met klanten, experts en elkaar

De setting van het congrescentrum bood de perfecte gelegenheid voor ontmoetingen; de andere pijler waarop dit congres rustte. Tijdens de koffiebreaks, zaalwissels, maar vooral tijdens de lunchpauze vond men elkaar snel en gemakkelijk voor een gezellig of inhoudelijk praatje.

De nieuw geïntroduceerde Eat & Meet lunchsessies waren een doorslaand succes. Zowel de experts als de deelnemers hebben erg positief gereageerd op deze laagdrempelige mogelijkheid tot een inhoudelijke en vooral leerzame discussie.

Maar de meeste leermomenten kwamen van de gebruikservaringen die besproken werden tijdens de klantpresentaties. Het publiek nam de besproken best practices, lessons learned en persoonlijke tips gretig tot zich. In vele gevallen werd de presentator het hemd van het lijf gevraagd. Wij kunnen er als organisatie dan alleen maar tevreden vanuit gaan, dat op deze momenten de insteek van kennis opdoen en ontmoeten perfect samen kwamen.

En kennisdeling stopt hier niet! Deel je ervaringen met je collega’s en inspireer ze om betrokken te raken bij de VNSG.Presentaties
We hebben het overal benadrukt: bij dit vernieuwde congres gaat het om de inhoud. Daarom hebben we in samenwerking met onze sprekers de presentaties online gezet.

Beeldverslag
We hebben een uitgebreide collectie foto's en video's online gezet. Je kunt dus nog even lekker nagenieten of sfeerproeven!

Twitter
Volg ons op Twitter of check #vnsg15 voor alle tweets rondom het VNSG Congres 2015.

 

Meest gelezen