VNSG geïnteresseerd in verdere informatie SAP S/4HANA

De VNSG (Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers) heeft met interesse kennis genomen van de aankondiging van SAP S/4HANA, de nieuwe generatie van de ERP-oplossing van softwarebedrijf SAP.

Tijdens een persconferentie vanuit de New York Stock Exchange, die via een webcast ook wereldwijd was te volgen, heeft SAP S/4HANA gepresenteerd als de nieuwe generatie van de Business Suite, SAP’s ERP-oplossing. S/4HANA is speciaal ontwikkeld op en voor het SAP HANA platform. Het bevat herschreven programmatuur met een vereenvoudigd datamodel en er wordt maximaal geprofiteerd van de transactionele en real-time analytische capaciteiten van het in-memory platform SAP HANA. De user interface is gebaseerd op SAP Fiori om de eindgebruiker een eenvoudige en verbeterde gebruikerservaring te geven.

Astrid Zwiers, voorzitter van de VNSG: “De aankondiging van S/4HANA lijkt de belofte in zich te hebben van het samenbrengen van datgene wat SAP heeft groot gemaakt; een robuuste ERP-oplossing met de recente successen van een krachtige in-memory database en een echt gebruiksvriendelijke device onafhankelijke user interface. Met deze stap zou SAP in één keer weer volledig voorop kunnen lopen in de wereld van business software. De goede ervaring van de Business Suite was er al en wordt nu gecombineerd met de mooie resultaten van HANA en de goede acceptatie van Fiori. Het plaatje lijkt compleet. Er zitten nog wel wat uitdagingen in het waarmaken van de belofte gezien de breedte van het portfolio binnen de Business Suite en de beperkte Fiori scope die nu voorhanden is. Daarnaast hebben wij nog de vraag hoe de technische en financiële migratie vorm gaat krijgen. De komende maanden zullen we daar snel duidelijkheid in krijgen naar ik aanneem.”

 
VNSG: hét platform voor Nederlandstalige SAP-gebruikers

De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét platform voor alle SAP-gebruikers in het Nederlandse taalgebied. De VNSG ondersteunt gebruikers van SAP-software bij het verhogen van de toegevoegde waarde van deze software binnen hun organisatie. Enerzijds door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling, anderzijds door het behartigen van de belangen van SAP-gebruikers richting de SAP-organisatie. De VNSG heeft 30 focusgroepen, een magazine en diverse nieuwsbrieven. Ook worden er webinars, themadagen, bijeenkomsten en een jaarlijks congres georganiseerd. Wereldwijd is de VNSG de oudste SAP-gebruikersvereniging. Er zijn 750 organisaties met 9500 individuele leden aangesloten bij de VNSG.

Meest gelezen