VNSG Developersdag 2016 een enorm succes!

Op donderdag 4 februari heeft een aantal vrijwilligers uit de focusgroep Custom Development de VNSG Developersdag georganiseerd.

Deze dag was met 200 deelnemers volledig uitverkocht!

Interessante keynote sprekers

Monika Kaiser van SAP Duitsland opende de dag met een presentatie over SAP's visie op de rol van de developer van de toekomst. Frank Wammes van Capgemini sloot de dag af met een inspirerend verhaal over de trends in de wereld en wat deze voor impact hebben op je leef-, denk- en werkwijze.

Afbeelding SAP’s outlook on how the developer of the future would look like
Monika Kaiser, Development Project Expert bij SAP P&I Technology.
AfbeeldingVan Waterval naar DevOps, van Onshore naar Offshore en naar Onshore.. Wat betekent dit voor jou als developer?
Frank Wammes, CTO Capgemini Applications Services Continental Europe bij  Capgemini

Leerzame presentaties in de parallelle sessies

SAP mentoren Robin van het Hof, Tamas Szrites, Jan Penninkhof en Twan van den Broek gaven updates over UI, ABAP, HCP & Internet of Things. Ook Ben Meijs (de ABAP-guru), Mark Huisman, twee sprekers van Sita Suez en SAP-expert Karl Kessler waren aanwezig om een sessie te verzorgen.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding  Afbeelding
 Jan Penninkhof  Twan van den Broek  Tamas Szirtes  Robin van het Hof
 Afbeelding  Afbeelding  Afbeelding  Afbeelding
Ben Meijs Mark Huisman Ronald Kleijn Martijn Tielen
  Afbeelding  
  Maurice Koonings Karl Kessler  


Bekijk hier het volledige programma en samenvattingen.

PowerJam

Een nieuw onderdeel tijdens de developersdag was de 'PowerJam'. Een select aantal partners kreeg vijf minuten de tijd een inhoudelijke pitch te doen over een product of dienst. Deze pitch werd dan ook plenair gegeven en gehost door onze dagvoorzitter Roel van den Berge, tevens SAP mentor.

Netwerken

Developers in Nederland kregen ruimschoots de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij en na te praten in de binnentuin waar een informatiemarkt was ingericht.

Presentaties

De documentatie van deze themadag is te vinden op de website van de focusgroep Custom Development: www.vnsg.nl/cdv

Sfeerimpressie

Bekijk hier de foto's van deze dag voor een leuke sfeerimpressie.


Wat vonden de bezoekers

RENEE DJOHOR | Software Engineer bij Enexis
Afbeelding“Ik ben regelmatig bij de VNSG en ik heb er altijd een goede ervaring mee. Je ontmoet hier mensen van buiten jouw bedrijf in hetzelfde werkveld.

De Developersdag vind ik erg nuttig. Ik kom hier naartoe met ideeën wat wij als bedrijf willen qua nieuwe technieken en je ziet op deze dag wat er mogelijk is. Deze inspiratie geeft meer tastbare opties, zoals de presentatie over het watermanagement met Internet of Things (IoT). Zij hebben een korte demo laten zien hoe je met SAP HANA het waterpeil kunt managen.

De keynotepresentatie van Frank Wammes vond ik uitstekend en tegelijkertijd inspirerend. Hij benadrukte nogmaals dat heel veel mogelijk is met de technologie die er al zijn en nog komen, niet alleen maar voor software ontwikkelaars.”


CHRIS VERBERNE | Infra Architect bij Atos
Afbeelding“Ik bezoek de VNSG activiteiten graag. Als het onderwerp me aanspreekt ga ik er heen, zoals vandaag bij de Developersdag. Het is een leuke dag, een goed initiatief. Je krijgt hier ontwikkelingen van SAP producten op een rijtje. Ook leer je weer mensen kennen. Dat is een voordeel en het maakt het extra interessant!

Ik zou tegen mij collega’s zeggen die hier niet zijn geweest dat ze een stukje context gemist hebben. De dingen die je minder gebruikt in je werk kom je hier tegen en dat werkt blik verruimend. Ik ben geen developer, maar ook voor mij is het belangrijk om te weten wat de ontwikkelingen zijn op dit gebied. In mijn werk ontwikkel ik niet, maar moet ik wel zorgen dat het werkt.”


JOLANDA SNIJDER | Applicatiebeheerder & Informatieanalist bij Provincie Noord-Brabant
‘De Developersdag is goed opgezet’ vertelt Jolanda. ‘Wij zijn hier naartoe gekomen om te horen wat er speelt en wat de nieuwe ontwikkelingen zijn. Onze voorkeur ging uit naar de presentaties over HANA.’

‘Wij zijn al jaren lid en gaan ook regelmatig naar andere themadagen. De VNSG is het platform om oude bekenden en nieuwe gezichten te ontmoeten op je vakgebied. Samengevat is het een interessante dag!’

 

HELMA VAN WIJGERDEN | Applicatiebeheerder bij Provincie Noord-Brabant
‘De opzet van vandaag vind ik herkenbaar, ik ben namelijk vaker bij de VNSG geweest’ vertelt Helma. ‘Het is altijd goed verzorgd en het aanbod in content en presentaties is goed. Je kunt uit veel dingen kiezen en de powerjams vond ik leuk, kort en krachtig.’Nog geen lid van de focusgroep CDV? Meld je dan snel aan!

Vond je deze dag relevant en interessant? Blijf op de hoogte van alle activiteiten die de focusgroep CDV organiseert.

Nog geen lid? Meld je dan alsnog aan:  www.vnsg.nl/cdv

 

 

Meest gelezen