Terugblik op de VNSG Themadag Digital Business Transformation

Op 7 april organiseerden VNSG focusgroepen Architectuur, BPM & PI een inspirerende dag over Digitale Business Transformation.

Architecten en proces(integratie)specialisten kwamen bij elkaar om hun kennis te upgraden.  Onder andere Flexibele IT, SAP Solution Manager, Security, Business/IT Model Innovatie, S4/HANA, de Cloud en BPM waren onderwerpen die toegelicht werden met klantpresentaties, expertsessies & SAP lezingen. Het doel was om handvatten aangereikt te krijgen om digitale transformatie te kunnen bewerktstelligen.

De dag werd afgesloten door een inspirerend verhaal door Aart Bontekoning. Innoveren kan niet zonder mensen. Maar wat als er diverse generaties in jouw organisatie werkzaam zijn? Hoe zorg je ervoor dat zij als team samenwerken en kunnen innoveren en zo klaar te zijn voor de toekomst? Meer informatie over zijn lezing, theorie en boek is te vinden op zijn website.

Handige links
Opzet van de dag
Overzicht van presentaties
Presentaties VNSG Themadag Digital Business Transformation
(Je kunt ze downloaden tot 26 april)
Sfeerimpressie

Meer informatie over besproken onderwerpen
Wil je de hoogte blijven van activiteiten die gelinkt zijn aan het onderwerp? Onderstaande focusgroepen houden zich hiermee bezig. Word lid door te klikken op een focusgroep, in te loggen en de button “Word lid van deze focusgroep” rechtsonder in het scherm aan te klikken.

Focusgroep Architectuur
Focusgroep PI
Focusgroep BPM
Focusgroep SAP Solution Manager
Focusgroep ADM for Business Transformation
Focusgroep Security & Access Management


AfbeeldingPeter Schults, Consultant integratie bij Oliver IT
“De themadag Digital Business Transformation vind ik voor grote delen interessant. Zeker de zaken met betrekking tot Security. Het is confronterend hoe (on)veilig systemen zijn. In de laatste presentatie die ik heb bijgewoond is de onveiligheid van een systeem aangetoond door live hacking. Dit geeft mij de trigger dat wij als Oliver-it hier ook de focus op moeten houden. Niet alleen voor klanten, maar ook intern. Mijn collega heeft zich al eens verdiept in Security, maar hij moet er volgens mij toch verder mee gaan.

Er hangt vandaag een leuke sfeer en er wordt gepusht voor interactie. In de loop van de dag is dit ook meer gebeurd. Het heeft even wat tijd nodig, maar uiteindelijk zijn er interessante discussies ontstaan. Het is ook best lastig. Voor mij is zo’n themadag ook een soort reünie met mensen waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen samenwerken. In het verleden heb ik me vrijwillig ingezet voor de VNSG en als ik hier rondloop kom ik veel bekende gezichten tegen.”

 

Mendel Koerts, Enterprise Architect bij ENSEAD Advisory & Helmich op ten Noort, managing consultant van HelmiX
Afbeelding‘Het is een leuke en interessante dag vandaag. Er hangt een professionele sfeer en mensen zijn allemaal erg geïnteresseerd’ vertelt Helmich. ‘Het had misschien wat voller mogen zijn, maar dat staat de kwaliteit niet in de weg’. ‘Het aanbod is gevarieerd, van boardlevel tot diep inhoudelijk en ik heb zelfs softwarecodes voorbij zien flitsen’ vult Mendel aan. ‘Erg leuk om dit mede te organiseren’.

Helmich gaat verder: ‘wat ik leuk vind aan de content is het platslaan van Internet of Things met echte business voorbeelden. Welke technologie heb je hier bijvoorbeeld voor nodig?’. ‘Digital Business Transformation is een bijzonder relevant thema. Herinner je je Kodak nog?’ legt Mendel uit. Kodak heeft het heel moeilijk gehad door niet te innoveren. Ook andere bedrijven worden in het nauw gedreven door de komst van nieuwe spelers als Spotify en Airbnb. Digital Business Transformation is geen loze kreet, maar als je niets doet kun je morgen zomaar met je rug tegen de muur staan’.Deze dag werd mogelijk gemaakt door:

 Afbeelding

 

Meest gelezen