Studenten snuffelen aan Design Thinking

De VNSG organiseerde voor studenten voor de tweede keer een Design Thinking sessie in samenwerking met SAP.

Vrijdag 1 mei verzamelden 60 studenten zich van Fontys Hogeschool Eindhoven, Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Zeeland in het SAP-gebouw in ‘s-Hertogenbosch. Deze keer waren niet alleen studenten aanwezig, maar ook tien VNSG-leden. De VNSG wil namelijk studenten en de praktijk dichter bij elkaar brengen.

 

Het VNSG Congres en ‘the internet of things’
1 mei trapte we af met een presentatie van Marcel Rabe, werkzaam bij de UvA en bestuurslid van de VNSG. In zijn verhaal nam hij de studenten mee in ‘het leven van een SAP consultant’. Welke keuzes heeft hij gemaakt in zijn carrière? En hoe zien zijn werkzaamheden eruit? Een verhaal wat misschien wel een van deze studenten te wachten staat.

Na de presentatie van Marcel is het tijd voor de Design Thinking sessie. Dit keer staat het VNSG Congres in de schijnwerpers met als thema: ‘the internet of things’. Studenten en VNSG-leden gingen in groepen aan de slag met een eigen challenge. Iedere groep kreeg een rol toegewezen om vanuit die rol de challenge te belichten. Bijvoorbeeld: ‘hoe kan the internet of things de bezoeker van het VNSG Congres ondersteunen?’ Om hier antwoord op te geven gingen de groepen op onderzoek uit. Het onderste is uit de kan gehaald om alles te weten te komen over het VNSG Congres! Uiteindelijk heeft iedere groep zijn of haar creatief idee gepresenteerd door bijvoorbeeld gebruik te maken van een storyboard, een prototype of een toneelstuk. Ook deze keer zijn er twee winnende teams met een welverdiende prijs naar huis gegaan en is de VNSG leuke ideeën rijker voor het congres! De winnaars zijn verwend met snoeppotten en een echte VNSG Design Thinking medaille.

 

Stages of startersfunctie
De VNSG wil met de Design Thinking sessie studenten kennis laten maken met de wereld van SAP, want dat is zoveel meer dan alleen het ‘blauwe scherm’.  Om de studenten en de praktijk dichter bij elkaar te brengen namen ook VNSG-leden deel aan de sessie. Voor studenten de gelegenheid om met professionals uit de praktijk in aanraking te komen die wellicht een stage of een startersfunctie hebben. Tijdens het evenement zijn vele handjes geschut en nieuwe contacten gelegd. De VNSG bood afgelopen vrijdag niet alleen de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van SAP, maar ook de mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen.

Afbeelding

 

Meest gelezen