SAP kondigt wijzigingen aan in licensering indirect gebruik

 

Door Rob van der Marck | 18.05.2017  12.00

 

Tijdens haar jaarlijkse grote evenement SAPPHIRE NOW heeft SAP een belangrijke aankondiging gedaan op het gebied van indirect gebruik van SAP-software.


Hierover was onrust ontstaan na het bekend worden van twee gevallen van een dispuut tussen klanten en SAP. De VNSG was al langer via het internationale netwerk SUGEN met SAP in gesprek om meer transparantie te krijgen op het gebied van indirect gebruik.


De wijzigingen hebben betrekking op de meest voorkomende use cases van indirect gebruik, namelijk Order-to-Cash, Procure-to-Pay en Static Read.


SAP zet hiermee een belangrijke eerste stap op het gebied van meer duidelijkheid rondom indirect gebruik. Het laat zien dat de VNSG via de internationaal georganiseerde SAP user groups een stem hebben in het verbeteren van de dienstverlening. De genoemde scenario’s zijn het meest voorkomend, maar zullen niet alle gevallen dekken. Het is nu afwachten hoe deze nieuwe regels voor indirect gebruik in de praktijk gaan uitpakken. De VNSG heeft vragen over details van deze eerste drie scenario’s en zet daarom het gesprek met SAP voort om meer duidelijkheid te verkrijgen.


Voor vragen kun je terecht bij Rob van der Marck rob.van.der.marck@vnsg.nl Je kunt ook bij hem je mening over deze wijzigingen kwijt.

 

 

 

Meest gelezen