Samen met een collega ga ik naar het VNSG Congres

Richard Hartnack, werkzaam bij RDW, is al enkele jaren niet geweest op het VNSG Congres. Dit jaar geeft hij het voordeel van de twijfel. Het samenvoegen van de onderwerpen op één dag ziet hij als een groot voordeel.

 

Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?
"Wij zijn lid van de VNSG en zo zag ik ook de uitnodiging voor het VNSG Congres via verschillende kanalen. Het is goed van de VNSG hoe ze het communiceren naar de leden. Ik heb eerst gekeken of het relevant is voor ons om een bezoek te brengen, want de hoofdonderwerpen zijn bekend. In de onderwerpen HR in de Cloud, strategische personeelsplanning en User Experience ben ik geïnteresseerd, binnen RDW zijn we hier mee bezig."

 

Wat zijn je verwachtingen?
"Samen met een collega ga ik naar het VNSG Congres, hij is hoofd HR-service. De afgelopen jaren ben ik niet geweest. Het opdelen van twee naar drie dagen vind ik goed. Voorheen in Maastricht was ik toch totaal drie dagen kwijt. Je moet er namelijk ook de avond van te voren naartoe rijden. Nu kan ik ’s ochtends naar Den Bosch rijden en aan het einde van de dag weer naar huis. Ook vind ik dat het op het oude congres de informatie erg versnipperd was. Dan in de ochtend nog een presentatie over HR, de volgende pas laat in de middag en de laatste op de tweede dag. Nu is dat gecomprimeerd naar een dag. Voor mij vallen de relevante onderwerpen samen. Dat is een grote stap vooruit!"

"Op het VNSG congres kun je veel informatie halen. Je kunt ervaringen uitwisselen met organisaties die gelijk zijn aan RDW en tevens praten met leveranciers. Wij zijn bij RDW al zo ver dat we niet alleen informatie halen, maar ook informatie brengen. Ik kan onze ervaringen ook delen en dat doe ik graag. Ik verwacht dat collega’s hetzelfde denken. Je kunt een kijkje nemen in de keuken van anderen."

 

Wat hoop je te leren?
"We zijn bij RDW nu bezig met een oriëntatie op het gebied van Strategische personeelsplanning en HR-Performancemanagement. We neigen naar SuccessFactors en we kijken ook naar Fiori en de inzet van HANA. We willen ons graag oriënteren met betrekking tot onze personeelsplanning."Meest gelezen