Prijs voor overstappen naar S/4HANA bekend

De VNSG is blij dat er nu duidelijkheid is over het licentiemodel voor S/4HANA en is ook tevreden over het feit dat de overgang voor bestaande klanten laagdrempelig is gehouden en zeker niet gepaard gaat met een hernieuwde investering in licenties.

In 2015 gold voor de overstap van bestaande klanten van SAP ECC naar S/4HANA een speciale promotie, maar deze kon niet worden voortgezet in 2016.

De VNSG heeft een structureel licentiemodel binnen het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network) besproken en sinds vorige week is bekend geworden wat het licentiemodel is voor S/4HANA.

Voor bestaande ERP klanten geldt een eenheidsbedrag van rond de 9.000 euro, onafhankelijk van de grootte van het bedrijf. In feite zijn dit de kosten voor het “converteren” van de bestaande applicatie naar de nieuwe applicatie. De bestaande licenties voor users blijven in principe gewoon gelden. Uiteraard moeten nog wel licenties voor het HANA-platform worden gekocht als deze nog niet eerder zijn aangeschaft.

Voor nieuwe klanten gaat een sterk vereenvoudigde user metric gelden met drie typen users. Bestaande klanten kunnen kiezen om bij hun oude user licentiemodel te blijven of om over te stappen naar het nieuwe user licentiemodel.

 

 

Meest gelezen