Ook de tweede SAP User Experience & Fiori workshop geslaagd!

Op maandag 23 en dinsdag 24 november organiseerde de VNSG voor de tweede keer de SAP User Experience (UX) & Fiori workshop.

De eerste workshop was binnen anderhalve dag uitverkocht.  En dat gold ook voor deze tweede ronde. Hiermee werd opnieuw bevestigd dat deze onderwerpen hoog op de agenda staan bij onze leden. Dit bleek ook uit de ondersteuning die we kregen vanuit SAP Duitsland. Er waren drie SAP Design Thinking coaches en drie SAP trainers vrijgemaakt voor deze sessie.

Tijdens de eerste dag werden de deelnemers uitgebreid geïnformeerd over alle facetten van user experience. Dit gebeurde door middel van presentaties en zelf oefeningen te doen. Natuurlijk werd besproken hoe SAP Fiori apps de user experience kon verbeteren. Aan het eind van de dag werd uitgebreid stilgestaan bij de architectuur van SAP Fiori.

  Afbeelding Afbeelding Afbeelding

 
De volgende dag gingen de deelnemers zelf aan de slag. Er waren twee sessies opgezet: een Design Thinking sessie en een Tech Track sessie. De Design Thinking deelnemers werden ingedeeld in drie teams en gingen elk met een uitdaging aan de slag.

Wat vonden onze leden van deze track? De top vijf punten die we terugkregen: interactief, hands-on, het zelf doen, praktisch en goede coaches.

De Tech Track'ers hadden hun eigen laptops meegenomen voor een intensieve training. Onze SAP mentoren Tamas Szirtes en Robert Eijpe waren hierbij aanwezig om vragen te beantwoorden.

We kregen over deze sessie als positieve feedback terug: hands-on, gedetailleerd, de begeleiding, goede voorbereiding en het demosysteem.

Afbeelding   Afbeelding    Afbeelding


Evaluatie
Deze workshop werd overall beoordeeld met een 8,1. Dit mooie resultaat was mede tot stand gekomen dankzij de feedback van de deelnemers van de eerste workshop. Ook nu hadden bijna alle deelnemers hun evaluatieformulier ingeleverd. Natuurlijk zijn er punten die nog verbeterd kunnen worden. Deze pakken we op samen met SAP Duitsland voor een volgende ronde.

Sfeerimpressie
Doroté v/d Heijden heeft deze twee dagen in beeld gebracht. De foto's zijn hier te vinden.

En wat nu?

Er staan zodanig veel leden op de wachtlijst waardoor het interessant is om een nieuwe sessie te organiseren in 2016. Wanneer de definitieve data bekend zijn, worden degenen die op de wachtlijst staan uitgenodigd voor deze nieuwe ronde. Daarna volgt de uitnodiging naar al onze leden.

Wij bedanken SAP en alle deelnemers nogmaals voor hun getoonde inzet en enthousiasme tijdens deze workshop. 


Bezoekers aan het woord

AfbeeldingSander Janssen | Plus Retail - De sessie is erg leuk en interessant. Vandaag, dag twee, vind ik meer inspirerend dan gister. Gister ging het meer over de achtergrond van Design Thinking, maar dat heb je nodig om dag twee goed te doen. Dag twee gaat meer over het uitvoeren van het Design Thinking proces in de praktijk. Met een concreet voorbeeld ga je dan aan de slag met als eindresultaat een ontwerp voor een nieuwe Fiori app.

Bij Plus Retail gaan we met SAP beginnen. We zijn ook recentelijk lid geworden van de VNSG. We willen meer gaan standaardiseren en de complexiteit uit de systemen halen. Ook gaan we met Fiori aan de slag.

Hoe wij een Fiori app kunnen ontwikkelen, dat heb ik uit deze sessie gehaald. We hebben vandaag zelf een prototype gebouwd op basis van een voorbeeld van een van de deelnemers van de workshop, na deze sessie kunnen we zelf ook aan de slag met het ontwerpen van Fiori apps.

Mijn collega en ik zullen een korte presentatie geven aan collega’s over wat we vandaag geleerd hebben en hoe we dit in de praktijk kunnen brengen.

 

AfbeeldingRob de Jeu | Centric - De UX & Fiori workshop vind ik leuk en interessant. Ik ben hier om meer van Fiori te zien en hoe het wordt gebruikt, zodat het meer gaat leven.  Door deze leuke opzet van de workshop krijg je een levend beeld van Fiori. Je krijgt essentiële tools aangereikt tot het bouwen van een goede app. De eerste dag was informatief en vandaag actief. Gister namen ze je mee in het schetsen van processen, van het begin tot het eind. Vandaag kun je zelf het proces zelf uitvoeren. Het is leuk om zo aan de slag te gaan en om meteen in een systeem te werken.

Wat ik goed vind aan de workshop is dat er veel soorten gebruikers samen zitten, want iedere gebruiker heeft een eigen beeld van de praktijk. Deze beelden verschillen vaak van elkaar, waardoor het goed aansluit op de praktijk.

De SAP’ers uit Duitsland zijn deskundig en motiverend. Ze begeleiden de workshop goed. Daarnaast geven ze de deelnemers ook de ruimte over hun eigen ideeën met betrekking tot het proces.

 

Meest gelezen