Met ARIS PPM verbetert HEINEKEN haar processen

HEINEKEN International is het meest internationale bierbedrijf in de wereld. Het heeft wereldwijd meer dan 70 werkmaatschappijen en die hebben bij elkaar meer dan 250 IT-oplossingen voor Business Intelligence. Lastig om in zo’n groot systeemlandschap te zien of alle werkmaatschappijen werken volgens de processen zoals die zijn bedacht. Toch lukt HEINEKEN dat, dankzij ARIS PPM.

PPM staat voor Process Performance Manager, de process mining-applicatie van Software AG. Door PPM te koppelen met de diverse ERP-systemen kan HEINEKEN bekijken hoe de processen verlopen. Zijn er afwijkingen? Houden de medewerkers zich aan de standaard-processtappen en afgesproken werkwijze? Zo haalt HEINEKEN onvolkomenheden eruit en werkt het voortdurend aan standaardisatie en verbetering van de processen.


Lees hier het interview met Bardo Schütz (Center of Excellence Lead MDM/BI bij HEINEKEN) en Jan Plat (Business Intelligence Consultant binnen het Center of Excellence en verantwoordelijk voor de PPM-applicatie) in het VNSG Magazine.

 

 

Meest gelezen