"Je bent hier allemaal voor hetzelfde thema en dat maakt het makkelijk om elkaar even aan te spreken" | Patrick Slijpen, Refresco Benelux B.V.

Voor de derde keer heeft de focusgroep EAM een themamiddag georganiseerd. Dit jaar werd er samengewerkt met focusgroep PS om het thema projectmatig onderhoud uit te diepen. Wat vonden de deelnemers van deze middag?


Patrick Slijpen, functioneel applicatie specialist SAP Maintenance bij Refresco Benelux B.V.

Afbeelding"Bij Refresco staat SAP Maintenance nog in de kinderschoenen, we zijn geruime 1,5 jaar bezig met een stuk PM basis en nu aan het kijken wat er nog meer mogelijk is. De kennis binnen de organisatie is nog niet heel groot maar de interesse is er wel. Waar kan ik informatie en voorbeelden vinden? Zo zijn we bij de VNSG uitgekomen en recent lid geworden.

Wat ik vandaag geleerd heb is dat iedereen uitdagingen en oplossingen van SAP heeft en dat biedt veel mogelijkheden. We werken vaak samen met Every Angle, maar niet op Plan Maintenance gebied. Door de aanwezigheid van de partners heb ik een kijkje kunnen nemen wat zij doen, maar ook wat anderen te bieden hebben.

Dit is mijn eerste themadag en ik vind het goed georganiseerd met interessante sprekers. Het publiek is erg divers; van consultants tot eindgebruikers. Je bent hier allemaal voor hetzelfde thema dus dat is gemakkelijker om elkaar aan te spreken. Als ik mijn collega’s morgen weer op het kantoor zie zal ik vertellen dat zij een blik waar we naartoe kunnen hebben gemist. Ik ga het zeker bij hen aanbevelen, want het heeft toegevoegde waarde om evenementen van de VNSG te bezoeken!"

AfbeeldingJan Heikamp, SAP Application Manager bij Avebe U.A.
"De themamiddag projectmatig onderhoud vind ik interessant. Je wordt hier geconfronteerd met problemen waar anderen ook tegenaan lopen. Door te spreken met andere SAP gebruikers kom ik erachter dat zij dezelfde problemen hebben. Daarnaast sprak het verhaal van Rijkswaterstaat over budgetteren en een BBS-systeem me erg aan.

Ik had gehoopt dat we vandaag iets dieper op de materie ingingen. Het is nog redelijk oppervlakkig. Het probleem is geconstateerd maar hoe los je het op? Dat mis ik, want ik herken ons in dat probleem alleen krijg ik nog geen antwoord op mijn vraag.

Ik kom vaker bij de VNSG. De VNSG is goed bezig! Ik kom zelf uit de FICO hoek en vandaag heb ik vooral de bevestiging gekregen dat ons probleem ook bij anderen speelt.

Zoals gebruikelijk was de organisatie van deze middag weer uitstekend!"Over de VNSG themamiddag Projectmatig onderhoud

Projectmatig onderhoud is een breed onderwerp waar veel bedrijven mee te maken hebben bij met name groot onderhoud, installaties, revisies en shutdowns. Tegelijkertijd is het ook een specialistisch onderwerp, omdat er specifieke IT-oplossingen nodig zijn om ondersteuning te bieden bij het uitvoeren van deze taken. Enkele voorbeelden zijn planning van personeel en resources, kostenregistraties, riskmanagement en veiligheid.

Opening
De bestuurders van de focusgroep EAM en focusgroep PS trapten de middag af met een introductie tot hun focusgroep en activiteiten. Meer informatie is dan ook op hun website te vinden.

Keynote presentatie
De middag startte met een inspirerende keynotepresentatie van Dirk-Jan Schuld van Lloyd's register. Zijn bedrijf geeft adviezen op gebied van veiligheid en hoe onder andere gepland onderhoud een grote bijdrage levert aan het verminderen van grote rampen die afgelopen dertig jaar hebben plaatsgevonden binnen raffinaderijen.

Gebruikersverhalen
Sprekers van Heijmans, Prorail, Rijkswaterstaat en Woonbedrijf Eindhoven waren aanwezig om hun ervaringen op het gebied van projectmatig onderhoud te delen.

Powerpitches
De partners die deze middag mogelijk hebben gemaakt: Delaware Consulting BV, Dimensys Business Consultants B.V., Every Angle Software Solutions, Ideo B.V. , Magnus Blue B.V., Newitera en Oliver IT hebben in een 10 minuten pitch hun zienswijzen op het thema gegegeven.

Presentaties
De presentaties worden beschikbaar gesteld aan de deelnemers van deze middag. Vragen hierover kun je stellen aan Mientje Paais (mientje.paais@vnsg.nl)

Sfeerimpressie
https://www.flickr.com/photos/vnsg/albums/72157663662456494

Deze VNSG themamiddag is mede mogelijk gemaakt door:

Afbeelding

 

 

Meest gelezen