"Het was leuk om met andere scholieren en mensen uit het bedrijfsleven in contact te komen" | Ronnie te Boekhorst, Fontys

Op vrijdag 20 november organiseerde de VNSG in samenwerking met SAP Nederland voor de derde keer een Design Thinking sessie speciaal voor studenten. Ook deze keer zijn studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Fontys Eindhoven, Avans Den Bosch en de Hogeschool Leiden samengekomen. Zij waren niet alleen en kregen ondersteuning van professionals van Ctac, JUGO, SAP Nederland, Superp en de Rabobank.Studenten vertellen

Een zeer geslaagde dag waar je dingen vanuit een ander perspectief leert te benaderen.
Twan van den Berg


Het was leuk om met andere scholieren en mensen uit het bedrijfsleven in contact te komen.
Ronnie te Boekhorst

Ik heb veel van andere studenten geleerd,  maar ook van de docenten en professionals.
Ellen Lai


Gesprekken met professionals leidden tot nieuwe inzichten wat betreft de toekomstige carrière.
Bram Biesheuvel

 

 

 


AfbeeldingHilde Lavrijsen | Fontys hogeschool Eindhoven

"Design thinking is een zeer leerzame en gezellige dag. Je werkt in groepen met studenten van verschillende opleidingen en van verschillende hogescholen. Zo leer je ook andere leerlingen kennen en kun je leren van elkaar. Ook zijn er professionals aanwezig waardoor je je netwerk  verder kan uitbreiden.

Als bedrijfseconomiestudenten zijn wij gewend om altijd oplossend gericht te denken, tijdens de design thinking sessie hebben wij geleerd om ook op een andere manier te kijken naar problemen. Deze manier van denken passen we nu vaak toe bij projecten van school. Al met al is het leuke, gezellige en leerzame dag."

 

AfbeeldingOrhan Alparslan | Hogeschool van Amsterdam
"De Design Thinking sessie was voor mij een zeer waardevolle ervaring. Tijdens deze sessie ontdekte ik een holistische denkwijze voor het inrichten van systemen waarbij de eindgebruiker centraal staat. Iets wat ze je niet op school leren. Het leuke was dat we deze nieuwe manier van denken direct mochten toepassen in de praktijk door oplossingen te zoeken naar de behoeftes van onze eindgebruiker.

Je werkt samen in groepen en er is genoeg gelegenheid om met andere  studenten en professionals te netwerken. Kortom, een echte aanrader voor iedere student of SAP gebruiker."


Onze leden ontmoeten elkaar door heel Nederland, en zelfs daarbuiten…. Zo kunnen zij elkaar inspireren en kennis laten maken met de vele mogelijkheden die SAP biedt. De VNSG. Verbindt. Versterkt. Daar draait het om!

Lees hier nog meer ervaringen van onze leden. 

Meest gelezen