Focusgroep SAP Solution Manager/Solution Documentation and Implementation

Op 25 april is bij de NN-Group een kick-off gegeven voor de oprichting van een nieuwe groep, die zich specifiek richt op het onderwerp Solution Documentation & Implementation (SD&I) als onderdeel van het SAP Application Lifecycle Management. De groep opereert, zoals de naam al suggereert, onder de paraplu van de focusgroep SAP Solution Manager.

Aanleiding voor de opzet is de constatering dat veel grotere bedrijven worstelen met de vraag hoe om te gaan met SD&I. Hoe kun je de best practices van SAP vertalen naar jouw specifieke bedrijfssituatie? Welke verschillende mogelijkheden (Repository Concepts) heb ik? En hoe kan ik deze het beste toepassen? Hoe ga ik om met methodes zoals ‘agile werken’ of parallelle ontwikkeling in zijn algemeenheid? Hoe houd ik mijn documentatie consistent? Wat is de impact van bepaalde keuzes op toekomstige ontwikkelingen binnen SAP Solution Manager? Hoe kunnen we SAP informeren over onze bevindingen en proberen hiervoor antwoorden en oplossingen te krijgen? Vele vragen die spelen.

Daarop is door Frans Metselaar (NN-Group) en Hans van der Horst (HMB) het initiatief genomen om een speciale werkgroep op te zetten die zich richt op het vinden van de antwoorden op deze vragen en deze vast te leggen in aanbevelingen en best practices. We mogen ons verheugen in de deelname van een aantal grote bedrijven in Nederland, die bereid zijn om kennis en ervaring te delen.

We gebruiken voor de communicatie verschillende middelen, zoals SAP Jam en natuurlijk de aloude face-to-face communicatie.

Afgelopen jaar zijn we regelmatig bij elkaar geweest en zijn een aantal deelnemende bedrijven bij SAP Duitsland geweest om de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SAP Solution Manager (7.2) te bespreken.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact op met de focusgroep SAP Solution Manager of met Frans Metselaar (frans.metselaar@nn-group.com). En wie weet spreken we elkaar binnenkort.


 

Meest gelezen