Focusgroep BI: van 2016 naar 2017

 

Door Frank Gubbels | 21.12.2016  17.12

 

Beste leden van de VNSG focusgroep Business Intelligence en Analytics,


Na een jaar vol “data geweld”, staan de feestdagen alweer voor de deur. Tijd om de drukte achter je te laten en te genieten van dit jaarlijkse moment van bezinning. Dit is tevens een mooi moment om het huidige jaar te evalueren en een vooruitblik te geven naar het komende jaar.

2016 | De evaluatie

April
In april hadden we onze eerste bijeenkomst. De onderwerpen waren zeer actueel. Richard Bremer, productmanager HANA, gaf een presentatie over dynamic tiering. En Abassin Sidiq gaf een demo en presentatie over Cloud for Analytics.

April
Eind april zijn Erik Pos en Ik weer afgereisd naar Walldorf voor onze jaarlijkse meeting met de productspecialisten van SAP. We zijn bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied met betrekking tot Datawarehousing en Business Intelligence. Tevens hebben we weer diverse contacten opgedaan voor eventuele presentaties op onze bijeenkomsten.

Juni
In juni heb ik jullie bijgepraat over dit bezoek tijdens een focusgroep bijeenkomst. Sjoerd Middelkoop, kernteam lid, heeft toen een presentatie gegeven over de positionering van front-end tools. In deze presentatie gaf Sjoerd meer duidelijkheid over de diversiteit van de BO rapportagetools en bij welke tool waarvoor dient. Vervolgens hebben we een presentatie van de nieuwste versie van Webi gehad. Deze presentatie werd gegeven door Samuel Polichouk, SAP Productmanager Webi uit Parijs. Dit was zeer interessant, aangezien Webi enorm in ontwikkeling is.

Alle presentaties van de focusgroep bijeenkomsten zijn nog steeds beschikbaar voor onze leden. Deze zijn benaderbaar via onze focusgroep pagina op http://www.vnsg.nl/.

Oktober
Het VNSG Congres in oktober was goed gevuld met BI Workshops, klantpresentaties, roadmaps, sponsor presentaties en customer influence sessies. We hadden als focusgroep BI zelfs een eigen workshop georganiseerd. Lawrence Corr gaf een workshop Agile DataWarehousing. Tussen de presentaties door kon je onder genot van een hapje en een drankje bijpraten met andere bezoekers, of je laten informeren op een van de vele stands van onze sponsoren.

November
De reacties op de demo van Abassin waren zo positief, dat we in november een codejam hebben georganiseerd. Tijdens deze codejam kon je samen met Abassin aan de slag met de nieuwste versie van de BO cloud software. De opkomst en het enthousiasme voor deze (inmiddels tweede) codejam was zeer groot en nodigt zeker uit voor meer. Mocht je ideeën of wensen hebben t.a.v. een codejam, laat het me weten.


Ik hoop dat jullie weer genoten hebben van het aanbod in 2016 en dat jullie weer veel nieuwe contacten hebben kunnen leggen met andere leden. Geniet nog even na van al deze BI ontwikkelingen in 2016 en laat het tijdens de feestdagen rustig bezinken, want volgend jaar hebben we weer een aantal interessante bijeenkomsten gepland.


2017 | De vooruitblik

Maart
Wij zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor 2017. Op 8 maart hebben we de eerste focusgroep bijeenkomst. Thema is BI en finance. We hebben alvast één spreker geboekt. Rob van den Wijngaard van de universiteit Leiden gaat een presentatie geven over robotisering en finance. In Leiden worden de financiële processen gerobotiseerd middels Python technologie. Bron voor Python is een data-lake, gebouwd in het SAP BW datawarehouse. De bijeenkomst staat gepland voor 8 maart te Leiden. Nadere informatie volgt.

Maart
In maart staat er ook weer een bezoek gepland bij SAP in Walldorf met productmanagement. Mocht je inhoudelijke vragen hebben aan SAP, stuur deze dan door, zodat Erik Pos en ik die kunnen stellen. Je krijgt direct antwoord van de SAP ontwikkelaars en geen commerciële verhalen.

Mei
In mei staat onze beroemde BI themadag gepland. De afgelopen twee jaar hebben jullie deze dag moeten missen. Met 300 – 400 bezoekers het meest bezochte SAP BI event van Nederland en zeer de moeite waard. Om de dag een succes te maken, zijn we nog druk op zoek naar klant presentaties. Heb je een leuk project, of wil je andere zaken delen op BI gebied. Reageer dan op onze call for papers. Wellicht zijn de feestdagen een mooi moment om deze stap te zetten. Aarzel niet, en reageer. Het is erg leuk om te doen en het levert je veel waardering en nieuwe contacten op. Mocht je het lastig vinden, dan kun je de presentatie ook samen met een implementatie partner doen. Alle presentaties op BI gebied zijn van harte welkom.

Oktober
In oktober staat het VNSG congres weer gepland. En we sluiten het jaar waarschijnlijk weer af met een code jam. Mocht je wensen of ideeën hebben voor een code jam, laat het me weten. We hebben nog niets gepland en alle opties staan nog open.


Dan rest mij nog om jullie, mede namens het VNSG BI kernteam, fijne feestdagen te wensen en natuurlijk een fantastisch 2017.


Met vriendelijke groet,


Frank Gubbels

Voorzitter VNSG Focusgroep BI & Analytics

 

 

Meest gelezen