Event: Duracell creëert samenwerkingsplatform dankzij integratie SAP en Office 365


Duracell zet samenwerkingsplatform op dankzij integratie SAP en MS Office 365.Kom het zelf ontdekken op woensdag 15 november 2017 in het Evoluon te Eindhoven


Afbeelding

 

Hoe blijf je als maakbedrijf in de Benelux toch kost-competitief?
“Door te innoveren met digitale oplossingen die het aantal machinestilstanden én de uitval minimaliseren” aldus Stefaan Boterberg, Plant Manager bij Duracell Aarschot.

Duracell Aarschot koos, samen met innovatiepartner Ometa, voor een systeem van 'digital real time event management". Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat de juiste informatie op alle relevante informatie-eilanden doorheen de volledige organisatie steeds real time beschikbaar is. Belangrijke ‘machine event data’ worden direct bij de relevante mensen gebracht.Afbeelding

Dankzij de integratie van SAP met het Manufacturing Execution System (MES) én een koppeling met hun front-end Microsoft Office 365-omgeving, is Duracell erin geslaagd om een samenwerkingsplatform op te zetten voor de opvolging van alle productiegegevens. De productiemedewerkers worden op die manier in real time voorzien van de informatie uit alle bronnen die zij nodig hebben. Dit verhoogt niet enkel de efficiëntie van het productieproces, het stimuleert tevens een vlotte samenwerking binnen én tussen de verschillende afdelingen van de fabriek.

De technologie die dit mogelijk maakt is het Ometa framework. Ometa is namelijk gespecialiseerd in de digitale connectiviteit binnen én tussen organisaties. Zo zijn er op basis van het Ometa framework reeds talloze oplossingen bij high-end organisaties geïmplementeerd. Denk naast shopfloor integratie bijvoorbeeld ook aan leveranciersportalen waarbij leveranciers direct toegang hebben tot de voor hen relevante informatie, projectenportalen om efficiënt en projectmatig samen te werken en supply chain oplossingen waarbij de gehele keten tot bij de klant met elkaar in verbinding staat op basis van slimme integraties van bestaande bedrijfsapplicaties.

Op 15 november organiseert Ometa samen met Agoria, FME, BWU en partners Ideo, Advantive en ShareOne een gratis kennisdag (12:30u – 18:00u) in het iconische Evoluon in Eindhoven. Het wordt een middag vol met leerrijke cases. Zo zal Duracell toelichten hoe zij de koppeling met de productievloer gerealiseerd hebben en hoe hun roadmap op weg naar een smart factory eruitziet. Daarnaast komen er verschillende boeiende cases aan bod rond thema’s zoals data integratie en supply chain management.  Meer info vind je op de website.

Wil je er graag bij zijn? Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt!

Mocht je op 15 november verhinderd zijn, dan kan het voor u mogelijk wel interessant zijn om het kennisevent van Ideo bij te wonen. Op 2 november organiseert SAP-specialist Ideo namelijk in Renkum het event “Nieuwe document integratie in SAP”. Tijdens deze middag wordt u op de hoogte gebracht over de nieuwste integratiemogelijkheden van digitale documenten en dossiers in SAP.

Voor het volledige programma en inschrijving kan u terecht op de website van Ideo. Opgelet, aanmelden voor het event kan tot 27 oktober.

Afbeelding

 

Meest gelezen