Dimitri van Gijn (Enexis) bezoekt al voor 15e jaar het VNSG Congres

Dimitri van Gijn werkt als informatie analist bij Enexis. Het komende congres wordt voor hem al het 15e bezoek. “Het VNSG Congres is een goed vertrek punt voor ontwikkelingen van SAP. Je bent even weg van de werkvloer om informatie te vergaren.”

Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?
Ik ga naar het congres met de mindset; ik weet wat maar nog lang niet alles. Alles wat ik hoor kan waardevol zijn. Sommige dingen die ik leer zijn makkelijker toe te passen dan andere dingen.

Ik ga al 14 jaar naar het VNSG Congres. Het oude congres ervaar ik wisselend, maar over het algemeen goed. Het is moeilijk om de inhoud van sprekers te screenen. Dat is ook te verwachten en dat blijf je altijd houden. Het is voor iedereen anders.

Wij gaan met een aantal collega’s. De meeste gaan twee dagen maar ik ga drie. De nieuwe locatie is leuk, maar ik heb wel goede herinneringen aan Maastricht. Ik ben wel benieuwd hoe het ingedeeld wordt.

 

Wat zijn je verwachtingen?
De nieuwe opzet vind ik verrassend. Ik ben 7 jaar focusgroep voorzitter geweest en ik denk dat het goed is dat het congres rondom topics ingedeeld is. Zo kun je voor een specifieke dag komen. Voor mij persoonlijk vallen twee topics die ik interessant vind op een dag. Deze zou ik beide willen bijwonen. Dit los ik samen met een collega op, hij gaat voor die topic en ik voor de andere. Verder moet ik nog kijken welke presentaties ik ga bijwonen.

Ik denk dat de nieuwe opzet meer uitnodigt. Ik kies iedere dag een topic om zo buiten mijn eigen vakgebied te kijken. Ik heb me ingeschreven om vanuit de Nederlandse invalshoek te horen wat er aan vernieuwingen speelt. Wij zijn bij Enexis bezig om meer analyses te maken en daarom geïnteresseerd in Big Data & Analytics, Gebruikers interfaces en verder in informatie vergaren. Daarnaast kom ik naar het congres waar ook de VNSG voor staat: een stukje netwerken. Wie heeft welke kennis en wie kan je helpen?

 

Wat hoop je te leren?
Ik kom drie dagen dus ik ben geïnteresseerd in Big Data & Analytics, Innovative IT en User Experience. De ontwikkelingen van User Experience komen steeds bij ons bovendrijven. Het moet gemakkelijk werken. Big Data krijgt een steeds grotere rol, ook binnen onze branche. Bij Enexis (4000 medewerkers) werken veel mensen met SAP. De een meer dan de ander. Wij merken dat SAP niet altijd als gemakkelijk wordt ervaren. Dus wij gaan kijken hoe we de gebruikerservaring kunnen verhogen. We blijven met SAP werken maar alleen niet meer in het traditionele scherm. We willen de handelingen in systemen versnellen. Ons SAP-systeem is meer handelingsgericht dan gericht op het proces. Soms moet je vier of vijf handelingen of transacties doen voor een opdracht. Dat maakt het voor collega’s die weinig in SAP werken lastig.

Het VNSG Congres is een goed vertrek punt voor ontwikkelingen van SAP. Je moet vooruit kijken. Wat komt eraan, welke bedrijven maken gebruik van welke functie en wat zijn de gebruikerservaringen van anderen? Je bent even weg van de werkvloer om daar informatie te vergaren. Op je werk kun je ook nieuwe dingen leren, maar daar wordt je bijna altijd gestoord. Door naar het congres te komen breek je even los van je werkplek.

 

Meest gelezen