De VNSG zoekt een 'Medewerker Communicatie'

 

Door Rob van der Marck | 15.11.2016  13.19

 

De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét onafhankelijke platform voor alle SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De speerpunten van de VNSG zijn kennis delen, netwerken en beïnvloeden. De VNSG is in 28 jaar gegroeid tot een vereniging van 800 bedrijfsleden (AEX-genoteerde bedrijven, overheidsinstanties en SAP-dienstverleners) met 9500 geregistreerde medewerkers. Er is ruimte voor groei van het aantal leden in het MKB en in andere specifieke branches.


Heb jij een opleiding op het gebied van marketing & communicatie? Leg je makkelijk contacten om een community op te bouwen? Ben jij een ‘social netwerker’ en heb je communicatie in je genen? Met andere woorden, ben jij voor de VNSG de geschikte


Medewerker Communicatie

 

Wat ga je doen?
Voor de VNSG is ledenwerving en –binding belangrijk. Samen met collega’s die voor de algehele communicatie zorgen, werk je aan campagnes en online en offline communicatiemiddelen die nodig zijn voor het behalen van onze doelstellingen.


Je bent in samenwerking met ervaren collega’s verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van plannen voor het identificeren en werven van nieuwe leden. Met gerichte acties maak je mensen bewust van de toegevoegde waarde van het VNSG lidmaatschap en overtuig je hen om lid te worden. Daarnaast onderzoek je de behoeften en ideeën onder bestaande leden en adviseer je over vernieuwende activiteiten voor specifieke ledengroepen. Zo zorgen we dat onze leden zich verbonden voelen met de vereniging, actief deelnemen aan activiteiten en gedurende lange tijd lid willen blijven.


Je werkt mee aan of coördineert specifieke evenementen van de VNSG. Speciaal aandachtspunt voor jou is het uitgebreide online webinarprogramma dat wij aan onze leden aanbieden. Tenslotte vindt ledenwerving- en binding ook plaats door middel van social media via de verschillende kanalen, waarvoor je verantwoordelijk bent.

 

Wat heb je nodig?

  • Je hebt onlangs een HBO-opleiding op het gebied van marketing & communicatie afgerond.

  • Je hebt ervaring met en creatieve ideeën over online communicatie en social media.

  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

  • Je beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve eigenschappen en netwerkvaardigheden.

  • Je hebt een klantgerichte houding.

  • Je bent bereid je te verdiepen in SAP (specifieke kennis is geen vereiste)

 

Wie zijn wij?
De VNSG is een actieve en professionele vereniging die SAP-gebruikers faciliteert bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-software binnen hun organisatie.


Dit doen we door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling. Vanuit zo’n 30 focusgroepen organiseren we themadagen, informatie- en netwerkbijeenkomsten en webinars. Ons jaarlijkse tweedaagse congres voor alle VNSG leden kan rekenen op 1000 bezoekers. Daarnaast publiceert de VNSG een magazine en diverse nieuwsbrieven. De website is de spil van onze informatievoorziening.


Daarnaast behartigen we de belangen van onze leden richting SAP. De VNSG is actief in het  internationale netwerk SUGEN waarin 20 buitenlandse gebruikersverenigingen samenwerken en de internationale topprioriteiten met SAP bespreken. Zo beïnvloeden we SAP bij het ontwikkelen en verbeteren van bestaande en nieuwe software.


De contacten binnen de vereniging zijn open, informeel en professioneel. De vereniging wordt ondersteund door het VNSG Bureau, waarvan jij ook deel gaat uitmaken. De bureaumedewerkers voeren operationele taken uit en staan dagelijks paraat voor alle leden. De VNSG is gevestigd in het kantoor van SAP Nederland in Den Bosch.

 

Wat bieden wij?
We bieden je een uitdagende startfunctie met volop ruimte voor groei en ontwikkeling in een toekomstgerichte branche en een organisatie met talloze mogelijkheden om initiatieven te nemen en uit te blinken in alle aspecten van je vak. De VNSG biedt een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Reageren
Als je interesse hebt in deze functie, dan verzoeken wij je vóór 1 december 2016 te reageren door middel van een e-mail met motivatie en CV naar Rob van der Marck, Directeur VNSG, via rob.van.der.marck@vnsg.nl.

 

Afbeelding

 

 

 

Meest gelezen