Blog Arnoud Roebers | Architektón

Archi: opper, tektón: hij die bouwt

Op feestjes is de door mij meest gevreesde vraag: “wat doe jij eigenlijk voor de kost?”. Elke keer zit er bij het geven van het antwoord een vertraging. Blijkbaar kan ik dit niet zo 1, 2, 3 uitleggen. ‘IT architect’ zeg ik dan. En een héél enkele keer gebeurt het dat er mensen zijn die het meteen door hebben. Maar meestal zie ik al aan het gezicht dat het antwoord niet echt duidelijk is. “Net als bij het bouwen van een gebouw of een fabriek, is er iemand die weet hoe het allemaal zou moeten werken. Die persoon ben ik dus. Snap je?” “Oh, je bent programmeur?” “Nee, dat niet.” En zo gaat het nog een tijdje door.

Voor al die mensen die ik niets hoef uit te leggen hebben we 7 april aanstaande een themadag van de VNSG focusgroep architectuur. Lekker met elkaar praten over het vak en leuke onderwerpen.

In de planning staat een aantal presentaties die in drie tracks zijn onderverdeeld: Flexible IT , Risk and Compliance en Business/IT Model Innovation. Voor architecten en iedereen die het aanspreekt, is er een hele dag de ruimte om zogenaamd te divergeren. Ja te zeggen tegen nieuwe ideeën, mogelijkheden te zien en te ontdekken en om te horen van bedrijven die zijn gaan experimenteren. Daarna is er pas sprake van een best practice.

Nog niet sexy genoeg of concreet om op feestjes te vertellen?

Dan maar even uit de doeken doen wat er uit deze drie vaten wordt getapt in een woordweb, want iets anders willen we niet meer lezen. (Bravo als je al zover bent gekomen)

Afbeelding

 

En wie denk dat het hele leven over IT gaat, die komt er achter dat hij of zij zich vergist. Hier zorgt onze keynote spreker Aart Bontekoning wel voor. Meer ga ik niet zeggen.

 

Blogger: Arnoud Roebers: Voorzitter VNSG Focus groep Architectuur en Opper hij die bouwt.[1]
LinkedIn profiel


[1] Grieks: architektón: bouwmeester; archi: opper, tektón: hij die bouwt)

 

 

Meest gelezen