Bezoekers aan het woord | VNSG Congres

De zomervakantie is bijna voorbij en dat betekent dat we dichterbij het VNSG Congres komen. De compleet nieuwe opzet roept vragen op, maar toch zijn er al een hoop leden die zich geregistreerd hebben. Ben je benieuwd waarom zij zich hebben ingeschreven? Lees hier hun verhaal.

Vera van der Mark, Applicatie beheerder Finance en Controlling bij Trespa


Vera van der Mark heeft ruim vier jaar bij SAP gewerkt, maar is nog nooit bij het VNSG Congres geweest. Toch is ze dit jaar geprikkeld om een bezoek te brengen: ‘door de clustering van onderwerpen kun je veel gerichter naar het VNSG Congres komen!’


Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?

Ik ben lid van de focusgroep Financieel en wat mij aansprak aan het VNSG Congres was een hele dag over Finance. Dat leek mij wel interessant! Ruim vier jaar heb ik bij SAP gewerkt en ik ben eerder nooit bij het VNSG Congres geweest. Nu ben ik meer geprikkeld om te gaan. Het is in Den Bosch en alle financiële onderwerpen vallen op een dag. De clustering van onderwerpen naar een dag is fijn. Je kunt nu gerichter naar het congres komen.


Wat zijn je verwachtingen?

Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten, want ik ben er voorheen nooit geweest. Ik denk dat er veel sessies zullen zijn en dat er veel mensen rondlopen met dezelfde interesses. Ik hoop dat ik zelf met meer kennis en informatie naar huis ga dan dat ik gekomen ben. Dat kan door sprekers of door met anderen te praten. Dat maakt niet zoveel uit.

Ik kom voor het onderwerp Finance, verder ben ik niet geïnteresseerd in een ander onderwerp. Toen ik me inschreef was er nog niet veel bekend. Ik wil er vooral naartoe voor de laatste ontwikkelingen. Daarnaast wil ik ook graag met andere mensen praten over dit onderwerp.


Wat hoop je te leren?

Waar ik graag meer over wil horen tijdens het VNSG Congres is HANA en Simple Finance. Ik hoop dat bedrijven die hier al iets mee gedaan hebben hun ervaringen delen. Ik vind het persoonlijk erg interessant om die verhalen te horen en wil daar meer over leren. Wie weet kan ik in de toekomst collega’s van Trespa overtuigen dat wij daar ook iets mee moeten gaan doen. Je kunt bij het VNSG Congres in ieder geval veel kennis opdoen!


 

Mirjam van Kuijk, docent Fontys Eindhoven


Mirjam van Kuijk komt samen met haar collega Arno van Lumig naar het VNSG Congres. Zij zijn verantwoordelijk voor het lesprogramma SAP voor Fontys. Een bezoek aan het congres geeft haar nieuwe ideeën en energie voor het onderwijs.


Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?

Ik ga al jaren naar het VNSG Congres, het is voor mij een vertrouwd iets. Ook dit jaar ga ik samen met mijn collega Arno van Lumig. We zijn twee ontwikkelaars voor het SAP lesmateriaal van Fontys. Ik kijk naar het congres vanuit het onderwijs. Ik denk dat het goed is voor docenten om het VNSG Congres te bezoeken, omdat er zo een gezamenlijk uitgangspunt voor het onderwijs met betrekking tot SAP ontstaat. Uiteindelijk willen we allemaal de studenten zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk.


Wat zijn je verwachtingen?

Ik vind de veranderingen aan het VNSG Congres een leuk initiatief, maar weet nog niet wat ik kan verwachten. Ik laat het op me afkomen en ik moet me er nog in verdiepen. Alle drie de dagen en onderwerpen vind ik interessant en sta ook positief tegenover de vernieuwing. Binnen het onderwijs heb je namelijk ook steeds meer met vernieuwing te maken. Vernieuwing is goed!

Arno en ik komen alle drie de dagen. We zijn geïnteresseerd in IoT, Big Data & Analytics en Financieel. Big Data & Analytics en Financieel wekt de interesse in het samenstellen van het lesprogramma en de verandering die we deze zomer gaan doorvoeren. We zijn geïnteresseerd in IoT omdat studenten zich nergens meer over verbazen. Zij willen informatie en hun studie ook via de Ipad of via de smartphone volgen. Een student staat nergens meer van te kijken.


Wat hoop je te leren?

Ik werk voor Fontys Financieel Management en we zijn momenteel erg met vernieuwing bezig. We proberen het onderwijs voor studenten zo goed mogelijk in aanraking te laten komen met de praktijk. Het is namelijk het werkterrein voor de studenten in de toekomst. Zo werken we momenteel met Partners of Education, hier zijn we altijd naar opzoek. Dit zijn bedrijven waarmee we lessen ontwikkelen. Daarnaast denken zij mee wat studenten nodig hebben om na hun studie een carrière te starten. Zoals de Design Thinking sessie die we samen met de VNSG organiseren. Op het congres hopen we niet alleen contacten op te doen voor het onderwijs. Deze zomer gaan we namelijk over naar SAP HANA en in de toekomst naar SAP S/4HANA. Vanaf augustus gaan we werken met Fiori, Screen Personas en hebben we nog een aantal nieuwe tools ter beschikking. Dit is voor ons een nieuwe wereld en hier hebben we informatie voor nodig. We hopen ook bedrijven te vinden die ons kunnen helpen.

Wat ik belangrijk vind is het netwerken en contacten leggen. Daarnaast doe je tijdens het VNSG Congres veel nieuwe kennis op. Je hoort van bedrijven waar zij accenten op leggen. Tijdens het VNSG Congres ben je onder de SAP mensen. Als ik onder deze mensen ben doe ik veel nieuwe ideeën op voor het onderwijs. Ik stik dan weer van de energie. Ook van collega’s hoor ik dat ik enthousiast terugkom met nieuwe ideeën die we kunnen toepassen. Als ik het VNSG Congres niet zou bezoeken, dan loop ik vast.


 

Richard Hartnack, Project manager SAP HCM bij RDW


Richard Hartnack, werkzaam als project manager SAP HCM bij RDW, is al enkele jaren niet geweest op het VNSG Congres. Dit jaar geeft hij het voordeel van de twijfel. Het samenvoegen van de onderwerpen op één dag ziet hij als een groot voordeel.


Waarom neem je deel aan het VNSG Congres?

Wij zijn lid van de VNSG en zo zag ik ook de uitnodiging voor het VNSG Congres via verschillende kanalen. Het is goed van de VNSG hoe ze het communiceren naar de leden. Ik heb eerst gekeken of het relevant is voor ons om een bezoek te brengen, want de hoofdonderwerpen zijn bekend. In de onderwerpen HR in de Cloud, strategische personeelsplanning en User Experience ben ik geïnteresseerd, binnen RDW zijn we hier mee bezig.


Wat zijn je verwachtingen?

Samen met een collega ga ik naar het VNSG Congres, hij is hoofd HR-service. De afgelopen jaren ben ik niet geweest. Het opdelen van twee naar drie dagen vind ik goed. Voorheen in Maastricht was ik toch totaal drie dagen kwijt. Je moet er namelijk ook de avond van te voren naartoe rijden. Nu kan ik ’s ochtends naar Den Bosch rijden en aan het einde van de dag weer naar huis. Ook vind ik dat het op het oude congres de informatie erg versnipperd was. Dan in de ochtend nog een presentatie over HR, de volgende pas laat in de middag en de laatste op de tweede dag. Nu is dat gecomprimeerd naar een dag. Voor mij vallen de relevante onderwerpen samen. Dat is een grote stap vooruit!

Op het VNSG congres kun je veel informatie halen. Je kunt ervaringen uitwisselen met organisaties die gelijk zijn aan RDW en tevens praten met leveranciers. Wij zijn bij RDW al zo ver dat we niet alleen informatie halen, maar ook informatie brengen. Ik kan onze ervaringen ook delen en dat doe ik graag. Ik verwacht dat collega’s hetzelfde denken. Je kunt een kijkje nemen in de keuken van anderen.


Wat hoop je te leren?

We zijn bij RDW nu bezig met een oriëntatie op het gebied van Strategische personeelsplanning en HR-Performancemanagement. We neigen naar SuccessFactors en we kijken ook naar Fiori en de inzet van HANA. We willen ons graag oriënteren met betrekking tot onze personeelsplanning.Meest gelezen